1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Tallinn Art Week toob vaatajateni rabava Sveta kunstimarketi ja kordumatu performance ArtDepoos
Tallinn Art Week toob vaatajateni rabava Sveta kunstimarketi ja kordumatu performance ArtDepoos

Tallinn Art Week toob vaatajateni rabava Sveta kunstimarketi ja kordumatu performance ArtDepoos

Tallinn Art Week
Fotod: Ivar Hütt

Tallinn Art Week’i viies päev toob kaasa Telliskivis avatava Sveta kunstimarketi, ArtDepoos toimuva kunstnik Jaanika Peerna ainulaadse performance’i “Liustike Eleegia” ja jätkuva BFM’i filmiprogrammi ning kunstinädala peanäituse “Katedraal tehnikale”.

Tänase õhtu veedame ühes kunsti ning mõnusa äraolemisega Telliskivis asuvas Sveta baaris, kus on välja pandud palju põnevat: ART by Sveta toob teieni värvilise kompoti täis kunsti, performatiivseid etteasteid, muusikat ja luulet, samuti on ürituse raames avatud kunstiturg.

New Yorgis elav ja Eestis üles kasvanud kunstnik Jaanika Peerna toob kodumaale uue versiooni oma maailma eri paigus arendatud projektist “Liustike Eleegia” – moodustub installatsioon ja koos publikuga sündiv erakordne performance. Eestis toimub projekt kaheosalisena ning saab alguse täna ArtDepoo galeriis.

Tallinn Art Week 2018 Avamine

Balti Filmi-ja Meediakooli filmiprogrammi teisel seansil on peamiseks märksõnaks “inimene-masin”. Näitamisele tulevad kaks filmi, mis on loodud filmiõppe kursuse poolt, ähmastuvad piirid tegelikkuse ja virtuaalse reaalsuse vahel, mängu tulevad robotid, kriitilised noodid e-riikluse suunal, mälu ja säilimine.

Võimalus on osa saada kunstinädala peanäitusest “Katedraal tehnikale” Noblessner Shipyard’s Allveelaeva 4, mis kompab tehnika ja inimese piire ning annab võimaluse kogeda erinevaid kogemuspõhiseid installatsioone keskkonnas, kus inimene jääb väikeseks ning kunst suureks.

“Katedraal tehnikale” annab võimaluse kogeda erinevaid kogemuspõhiseid installatsioone keskkonnas, kus inimene jääb väikeseks ning kunst suureks.

Tallinn Art Week on 2016. aastal alguse saanud festival, mille eesmärgiks on kaasaegse kunsti toomine laiema publikuni. Üritust korraldab NOAR.eu Eesti Kaasaegse Kunsti Keskkond, mis pakub veebis ühtset platvormi Eesti ja Baltikumi kaasaegse kunsti paremikule, koondades endas ca 2000 teost enam kui 200 erinevalt kunstnikult.

Head Uudised GoodNews