1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tallinn ootab nominente tiitlile „Põhjala valguspärl”
Tallinn ootab nominente tiitlile „Põhjala valguspärl”

Tallinn ootab nominente tiitlile „Põhjala valguspärl”

Kuni 15. veebruarini saavad kõik linnakodanikud, asutused ja organisatsioonid esitada ettepanekuid linnarajatiste kujundusvalgustuse tunnustuskonkursile „Põhjala valguspärl”.

Alates 2006. aastast on Tallinna linn korraldanud iga-aastaselt arhitektuuri- ja kujundusvalgustuse konkurssi, mille eesmärgiks on tunnustamise kaudu julgustada ehitiste omanikke pimedal ajal hoonete välisilmet iluvalgustuse abil kauniks muutma. Tallinna linnaruumi kerkib üha enam ehitisi ja rajatisi, mis on kujundusvalgustuse abil atraktiivseks ja pilkupüüdvaks muudetud.

Ettepanekuid hinnatavate rajatiste kohta võivad esitada kõik linlased ja organisatsioonid kuni 15. veebruarini 2019 telefonil 6 457 191, elektronposti aadressil eva.tallo@tallinnlv.ee või postiaadressil Tallinna Kommunaalamet, Mündi 2, Tallinn, postiindeks 15 197.

Ettepanekus peab olema rajatise täpne asukoht ja soovitavalt ka töö teostaja kontaktandmed. Konkursile laekunud objektide hindamisel lähtutakse objekti esteetilisest ja tehnilisest disainist ning projekti maksumusest ja ökonoomsusest.

Alates 2006. aastast on tiitliga „Põhjala valguspärl“ tunnustatud Eesti Kunstimuuseumi peahoone KUMU, rahvusooper Estonia hoone, Eesti Draamateatri hoone, Tallinna Tehnikaülikooli peahoone fassaadi ja Akadeemikute allee valgustuslahendus, Viru väljaku ja Mere puiestee nurgal asuv ärihoone Metro Plaza, Tallinna teletorn ja Ülemiste keskuse hoone.

Head Uudised GoodNews