1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn premeerib esmakordselt parimaid noorsportlasi
Tallinn premeerib esmakordselt parimaid noorsportlasi

Tallinn premeerib esmakordselt parimaid noorsportlasi

Tallinna linn tunnustab ja premeerib esmakordselt pealinna 15-26 aastaseid noorsportlasi, kes on edukalt esinenud rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ning kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tallinn.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul soovib linn väärtustada ja toetada noortesporti ning panustada nende edasisse arengusse. „Noorte sportlaste arengut ja Eesti sporditippude pealekasvu kindlustamist silmas pidades oleme otsustanud tunnustada noorsportlaste saavutusi. Sellega soovime tänada nende seniseid püüdlusi ja toetada edasist sporditeed, võistlustel osalemist jne.,“ märkis Kõlvart. „Ühtekokku toetatakse 20 noorsportlast ja üht sportmängude võistkonda kogusummas 12 200 eurot.“

Toetuse määramisel võeti tulemuslikkuse hindamisel aluseks vastaval alal või kategoorias osalejate arv ja toetust taotleva sportlase saavutatud koht. Samuti arvestas komisjon ala tuntust ja populaarsust nii rahvusvahelisel kui Eesti tasandil, vastaval võistlusel osalenud riikide arvu, ala kuulumist olümpiamängude kavva või kuulumist Tallinna eelisarendavate spordialade nimistusse. Toetuse määramisel võeti aluseks möödunud ehk 2012. aasta saavutatud sportlikud tulemused.

2012. aasta parimateks noorsportlasteks valiti: Juuso Kristjan Roihu (noorte U18 MMil purjetamises 2. koht), Jüri-Mikk Udam (noorte U18 EMil paarisaeruline kahepaat 1. koht) ja Epp Mäe (juunioride U20 EM maadluses 1. koht). Iga eelnimetatud noorsportlane saab toetust suuruses 1500 eurot. Mark Lapidus, Georg Abozenko ja Triin Narva (juunioride U18 EM võistkondlikus kiirmales 1. koht) ja Vladislav Žarov (juunioride U20 EMi taekwon-do 1. koht), keda toetatakse 1000 euroga. 500 eurose toetuse saavad Marat Mirzabalajev (noorte U18 MM kickboxingus 2. koht), Mikk Raudsepp (EMil klassikalises kulturismis 1. koht), Natalja Kutšõk (juunioride U21 EM-l allveespordis 3. koht) ja Aleksandr Kozin (EM-il taekwon-do meeskondlikus kahevõistluses 2. koht). 500 euro suuruse toetuse saavad ka Karina Jerõgina (noorte U16 EM iluvõimlemises 4. koht), Henri Robert Roihu (noorte U18 MM purjetamises 5. koht) ning Irina Štork ja Taavi Rand (juunioride MM U18 jäätantsus, 11. koht).

Valentin Bassov (EM veemotoklassi GT-30, 2. koht), Gerli Liinamäe (iluuisutamise U18 Eesti meister 2012 ja juunioride MM U18 14. koht), Lembi Vaher (Eesti meister teivashüppes 2012 ja täiskasvanute rekord 2012. aastal), Aleksandr Makušev ja Marina Tülp (Ladina-Ameerika tantsudes Eesti meister 2012) saavad linnalt toetust 300 eurot.

Sportmängude võistkondadest, kes on tulnud Eesti meistriks A-vanuseklassis ning on edukalt esinenud rahvusvahelisel võistlusel, otsustati toetada TJK Legion jalgpalli meeskonda (U20) 1000 euroga.

Parima noorsportlase toetused antakse üle tänuüritusel 14. veebruaril kell 16 Jaan Poska majas.

Head Uudised GoodNews