1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn rajab eluruume abivajajatele
Tallinn rajab eluruume abivajajatele

Tallinn rajab eluruume abivajajatele

Tallinn panustab järgmisel aastal linlaste parema elukeskkonna loomisele, rajades nii uusi eluruume abivajajatele kui ka toetades korteriühistuid läbi erinevate toetusmeetmete.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul panustab linn järjepidevalt oma elanike elukeskkonna parandamisele ja arendamisele. „Tallinnal on väga hea koostöö enam kui 6000 korteriühistuga ja me jätkame järgmisel aastal korteriühistutele erinevate toetuste andmisega. Samas keskendume elamumajanduses abivajajate eluasemeprobleemide lahendamisele. Meie üheks prioriteediks on osutada eluasemeteenust vähekindlustatud linlastele, kellel puudub oma elamispind või ei tule nad üksi toime,“ selgitas Võrk. „Nii on linn heaks kiitnud seenioride eluasemeprogrammi, mille üheks esimeseks etapiks on Põhja-Tallinnasse Maleva tänavale seenioride maja rajamine, kus võetakse arvesse just eakate vajadusi ja neile vajalike tingimuste loomist. Samas alustatakse ka Lasnamäele põlvkondade maja projekteerimist, kuhu planeeritakse ruumid nii erinevate avalike teenuste osutamiseks kui ka erinevate mittetulunduslike organisatsioonidele vajalike ruumide tagamiseks.“

Seenioride maja ehitusega Maleva tn 18 alustati tänavu suvel ja hoone valmib 2020. aasta sügisel. Hoonesse on kavandatud ühtekokku 80 korterit, neist 76 ühe- ja neli kahetoalist korterit. 80% korteritest on projekteeritud vastavalt invanõuetele. Esimesele korrusele on kavandatud ka ühiskasutuses olevad ruumid ja tugiteenused. Projekti toetab KredEx summas 2,5 miljonit eurot. Projekti kogumaksumus on 7,5 milj eurot, sellest 2020. aasta eelarvesse on kavandatud 2,6 miljonit eurot.

Mustamäel aadressil Tammsaare tee 135 alustatakse tuleval aastal uue sotsiaalmaja projekteerimistöödega. Käesoleval aastal lammutati kinnistul olemasolev hoone, endine Mustamäe Linnaosa Valitsuse hoone ning koostatava detailplaneeringu kohaselt on uude hoonesse kavandatud kuni 15 munitsipaalkorterit, kuni 84 sotsiaalkorterit ja sotsiaalasutused. Projekti kogumaksumuseks on 15,5 miljonit eurot, 2020. aasta eelarvesse on kavandatud 200 000 eurot.

Niisamuti on järgmiseks aastaks kavandanud mitmeid munitsipaal- ja sotsiaalmajade renoveerimistöid (Vilde tee 94, Energia tn 13, Männiku tee 96 ja 98a).

Järgmise aasta linnaeelarve eelnõus kavandatud linnamajanduse valdkonna investeeringuteks 5 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews