1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Tallinn rakendab täiendavaid meetmeid libeduse tõrjeks
Tallinn rakendab täiendavaid meetmeid libeduse tõrjeks

Tallinn rakendab täiendavaid meetmeid libeduse tõrjeks

1136180_11833261Linnavalitsuse istungil otsustati täiendavate meetmete rakendamine libedusetõrje teostamiseks Tallinna linna kõnniteedel, jalg- ja jalgrattateedel ning sõiduteedel. „Lähtuvalt viimaste nädalate ilmaoludest, mille tingimustes on vaheldunud pidevad külmumise- ja sulamistsüklid, on kõnniteede ja  kvartalisiseste tänavate teekatted valdavalt jäised või libedad, mistõttu on vajalik rakendada erandlikke meetmeid libedusetõrjetöödel,“ ütles abilinnapea Kalle Klandorf.

Lumetõrje eesmärk on lumesaju või tuisu tõttu teele kogunenud lume teelt eemaldamine ja lumevallide kõrgusest põhjustatud nähtavusupiiride taastamine. Libedusetõrje on teekatte haardeteguri suurendamine teekattele kloriidide, abrasiivmaterjalide või nende segude või kloriidide vesilahuste puistamisega, samuti teekatte haardeteguri suurendamine mehaanilise karestamisega või sama tehnoloogiaga roobaste ja ebatasasuste likvideerimine Puistematerjalidena on lubatud kasutada sõelmeid, sõelutud või purustatud kruusa ja killustikku ning erandina liiva. Külmumise vältimiseks ja terade paremaks püsimiseks teel võib segada puistematerjali sisse 40–60 kg kloriide 1m3 puistematerjali kohta. Libedusetõrjel ja teekatte haardeteguri suurendamiseks tuleb kasutada kloriididena naatriumkloriidi (NaCl), kaltsiumkloriidi (CaCl2) või magneesiumkloriidi (MgCl2 ).Tallinna linna heakorra eeskirja kohaselt on kinnistu või ehitise omanik kohustatud  kõrvaldama ehitise katuselt lume ja jääpurikad, tagama ohu korral ning ohu kõrvaldamise tööde ajal tänaval ja kõnniteel ohutu liiklemise.

Vastavalt linnaosade valitsuste, kommunaalameti ja munitsipaalpolitsei ameti tööjaotusele tuleb linnaosade valitsustel, kommunaalametil ja munitsipaalpolitsei ametil rakendada käesoleva päevakorrapunktiga otsustatud meetmed.

Head Uudised GoodNews