1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn soovib Hiinaga suuremat turismivahetust
Tallinn soovib Hiinaga suuremat turismivahetust

Tallinn soovib Hiinaga suuremat turismivahetust

Tallinna linnapea Taavi Aas kohtus 12. märtsil rahvusvahelise turismilinnade võrgustiku WTCF (World Tourism Cities Federation) asepeasekretäri Li Baochuniga.

Kõrge külalise visiidi eesmärgiks oli tervitada Tallinna kui võrgustiku peatset liiget ja arutada edasisi koostöövõimalusi.

Tallinn esitas avalduse turismilinnade võrgustikuga liitumiseks jaanuaris linnavolikogu otsuse alusel. Tallinn võetakse ametlikult organisatsiooni liikmeks aastakonverentsil, mis toimub 2.–4. septembrini Helsingis. Konverents toob Helsingisse arvukalt ajakirjanikke ning reisikorraldajaid organisatsiooni 211 liikmeslinnast, millest suur osa asub Hiinas.

„Partnelus selle võrgustikuga annab ka parema tutvumisvõimaluse Hiina RV linnadega,“ ütles Aas.

Baochunil jätkus Tallinna kui turismi sihtkoha kohta vaid kiidusõnu: „Et viibime Tallinnas vaid pool päeva,  ärkasime vara ja läksime juba kell 7 linna vaatama. Avastasime, et Tallinna näol on tegemist tõelise turismipärliga.“

WTCF sai 2012. aastal aluse Pekingi eestvedamisel. Täna on organisatsioonil 211 liiget, sh 140 linna ja 71 turismiga otseselt või kaudselt seotud institutsiooni (reisikorraldajad, lennufirmad, meediaorganisatsioonid). Eesti lähipiirkonnast on WTCF-i liikmed Helsingi, Riia, Kopenhaagen ja Peterburi.

Tallinnas toimus tänavu Hiina laternafestival.

Head Uudised GoodNews