1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn toetab EV 100. aastapäeval paljulapselisi peresid
Tallinn toetab EV 100. aastapäeval paljulapselisi peresid

Tallinn toetab EV 100. aastapäeval paljulapselisi peresid

Foto: Pixabay

„Tallinna eesmärk on soodustada ja toetada igal võimalikul viisil laste sündi ja suurperesid ning eriti neid peresid, kelle sissetulekud on väiksemad,“ ütles Tallinna abilinnapea Tõnis Mölder.

„Sissetulekust sõltuvat paljulapselistele perede toetust on linn maksnud juba aastaid, 2017. aastal maksti toetust 340 perele, kus oli 1137 last. Lisaks sünnitoetustele maksab linn ka mitmike sünnitoetusi ning usun, et nendele paljulapselistele peredele, kes seda kõige rohkem vajavad, on Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks laekuv toetus kindlasti abiks,“ sõnas abilinnapea Mölder.

„Toetuse suurus on 35 eurot lapse kohta, kuid see on sissetulekust sõltuv toetus, ehk seda saavad taotleda vaid need pered, kus on kolm või enam last ning kelle netosissetulek pere esimese liikme kohta on alla töötasu alammäära (k.a 500 eurot kuus) ja järgmiste pereliikmete kohta 80% sellest, ehk 400 eurot,“ selgitas Mölder.

Toetust saab taotleda kolme kuu jooksul, ehk k.a 24. maini, elukohajärgsest sotsiaalhoolekande osakonnas. Toetuse taotlemiseks tuleb täita sissetulekust sõltuvate toetuste taotlus, mis on Tallinna kodulehel.

Head Uudised GoodNews