1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TALLINN VABA INTERNETI LINNAKS! Töösse anti vastavasisuline eelnõu
TALLINN VABA INTERNETI LINNAKS! Töösse anti vastavasisuline eelnõu

TALLINN VABA INTERNETI LINNAKS! Töösse anti vastavasisuline eelnõu

InternetTallinna Linnavolikogu innovatsioonikomisjoni esimees Andres Kollist andis neljapäevasel volikogu istungil komisjoni nimel üle eelnõu, mis näeb ette programmi „Tallinn – vaba interneti linn“ algatamise. Programmieesmärgiks on vaba interneti kättesaadavuse parandamine ning Tallinna linna elanike ja külaliste heaolu suurendamine.

„Innovatsioonikomisjon leiab, et tasuta traadita interneti levi ala peab katma näiteks Tallinna vanalinna ja sellega vahetult piirnevad südalinna alad ning toitlustus- ja majutusasutused, mida linna külalised enim kasutavad,“ rääkis Andres Kollist, „eelnõu teeb linnavalitsusele ülesandeks viia läbi uuringud, mis kaardistaksid täpselt Tallinnas tasuta traadita interneti kättesaadavuse ja ühenduste kvaliteedi. Lähtuvalt uuringust saame juba kindlaks määrata piirkonnad ning ettevõtted, asutused ja organisatsioonid, kus Tallinna linnal on otstarbekas tagada oma vahenditega või koostöös teiste isikutega tasuta traadita interneti kättesaadavus.“

„Rahvusvaheline meedia on korduvalt tunnustanud Tallinna kui tasuta traadita internetiga linna ja meid on tehtud töö eest valitud ka maailma seitsme intelligentsema kogukonna hulka. Seetõttu on oluline ka saavutatud rahvusvahelise tuntuse hoidmine,“ rõhutas Tallinna Linnavolikogu innovatsioonikomisjoni juht Andres Kollist.

Head Uudised GoodNews