1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna abilinnapea Eha Võrk: Põhja-Tallinn on suure arengupotentsiaaliga elupaik
Tallinna abilinnapea Eha Võrk: Põhja-Tallinn on suure arengupotentsiaaliga elupaik

Tallinna abilinnapea Eha Võrk: Põhja-Tallinn on suure arengupotentsiaaliga elupaik

Tallinna abilinnapea Eha Võrk tõdes pärast linnaosas paiknevate linnale kuuluvate objektidega tutvumist, et Põhja-Tallinna praegu söötis mereäärsetel aladel on tohutult suur potentsiaal saada kõrgelt hinnatud elupiirkonnaks.

Elupaik Paljasaare poolsaarel liivaranna ääres vaatega merele ja linna siluetile oleks ju lausa luksus.

„Kopli liinide maa-ala moodsaks elupiirkonnaks kujundamisega on juba algust tehtud, ent väga palju arenguruumi on ka naabruses asuvatel linna omanduses olevatel aladel, millele tuleb leida väärikas rakendus,“ ütles Võrk. „Elupaik Paljasaare poolsaarel liivaranna ääres vaatega merele ja linna siluetile oleks ju lausa luksus.“

Võrk lisas, et samasse piirkonda, rohelusse ja mere lähedusse, aadressile Maleva 18 on linnal plaanis rajada seenioride maja – toetavate teenustega korterelamu eakatele. „Sellesse sotsiaalmajja planeerime 80 korterit ning lisaks ühiskondlikud ruumid. Neis korterites peaksid ka ratastoolis elanikud saama iseseisvalt või minimaalse kõrvalise abiga toime tulla,“ lisas Võrk.

Kopli Rahvamaja saal

Lisaks ehitatavatele ja renoveeritavatele sotsiaalobjektidele tutvuti ringsõidul ka kultuuriväärtusliku endise Kopli Rahvamaja hoonega. „Tegemist on arhitektuuriliselt tähelepanuväärse ning üsnagi hästi ja autentselt säilinud hoonega,“ tõdes Võrk. Kaaluti ka aadressile Kari 13 endise koolimaja asemele nn Põlvkondade maja rajamise võimalusi. „Oleme seadnud eesmärgiks rajada linnaosadesse erinevaid põlvkondi ühendavad ja elanikkonnale kultuurselt ja harivalt vaba aega veeta võimaldavad nn kogukonnakeskused,“ lisas Võrk.

Head Uudised GoodNews