1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Tallinna Botaanikaaed kutsub huvitavate toidutaimede näitusele
Tallinna Botaanikaaed kutsub huvitavate toidutaimede näitusele

Tallinna Botaanikaaed kutsub huvitavate toidutaimede näitusele

29.09 – 7.10 toimub Tallinna Botaanikaaias huvitavate toidutaimede näitus. Põnevate juurviljade, puuviljade ja maitsetaimede kõrval on eksponeeritud nii supertoiduna tunnustatud taimi, lehtköögivilju, nn suhkrutaimi, vetikasaadusi ja muud põnevat. Näitusele tasub tulla ka teravama maitse eelistajatel, et tutvuda väljapanekuga põnevatest „pipardest”.
„Vahel võivad vähetuntud viljad, seemned, lehed, varred või ka mugulad jääda proovimata lihtsalt seetõttu, et me ei tea, mida uutest toidutaimedest arvata,“ räägib näituse kuraator Krista Kaur. „Erinevad kaunviljad nagu näiteks mungvigna, kikerhernes ja põld-lambalääts väärivad kindlasti kohta meie toidulaual. Näitusel tutvustatavad jakoonijuur, meskiidipuu ja suhkruleht aga pakuvad häid võimalusi rafineeritud roosuhkru asendamiseks,“ tutvustab Kaur algavat näitust.
Nädalavahetustel toimuvad teemaekskursioonid, loengud ning töötuba lastele. Pühapäeval, 7.10 on hea võimalus tulla kuulama loengut teemal „Toida oma tervist taimeväega!“. Lektoriks on integratiivne terviseterapeut ja toitumisnõustaja Liis Orav. Nädalavahetustel tutvustab Harri Poom Saare-Tõrvaaugu aiandis kasvatatud viinamarju ja meloneid. Eestis kasvatatud viinamarju ja viljapuude istikuid on võimalik ka kaasa osta. Tasumine sularahas. Näitusel osaleb ka Tammejuure mahetalu Läänemaalt.