1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Tallinna botaanikaaias toimub 16.-19. maini säntpooliate näitus
Tallinna botaanikaaias toimub 16.-19. maini säntpooliate näitus

Tallinna botaanikaaias toimub 16.-19. maini säntpooliate näitus

Tallinna Botaanikaaia näitustesarja raames on 16.-19. maini võimalik tutvuda säntpooliatega. Nädalavahetusel müüakse säntpooliate haruldasi sorte, neile sobilikku mulda ja eriväetist.

„Kevadel õitsevate säntpooliate mitmekesisus on uskumatult suur,“ ütles Tallinna Botaanikaaia direktor Karmen Kähr. „Lisaks säntpooliatele on meil just õitsemist alustanud tulbid, nartsissid ja paljud teised kevadlilled, mille ilu nautimiseks praegu õige hetk on,“ lisas Kähr.

Rahvapäraselt kutsutakse säntpooliaid aafrika kannikesteks, kuid tõeliste kannikestega säntpooliad sugulased ei ole, kuna kuuluvad gesneerialiste sugukonda. Selles sugukonnas on 2900 liiki ja 139 perekonda puid, põõsaid, rohttaimi, liaane ja pealistaimi ehk epifüüte. Tuntumad lisaks säntpoolitele on sinningia, sipelgalill, leitselill, punahuul, keerdviljak, vasklehik, urnõis, õnnekann ja teised.

Näitus valmis koostöös erakollektsionääridega. Eksponeeritakse 250 sorti säntpooliaid ja 20 liiki vahalilli. Näitusel on võimalik saada konsultatsiooni toataimede kasvatamise kohta.

Head Uudised GoodNews