1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna investeeringud spordi, vaba aja ja noorsootöö valdkonda kahekordistuvad
Tallinna investeeringud spordi, vaba aja ja noorsootöö valdkonda kahekordistuvad

Tallinna investeeringud spordi, vaba aja ja noorsootöö valdkonda kahekordistuvad

Järgmisel aastal kahekordistuvad investeeringud Tallinna spordi, vaba aja ja noorsootöö valdkonda ning tegevuskulud kasvavad tänavusega võrreldes 7,1 %.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul jätkab linn tuleval aastal varasemat suundumust tagada linlastele erinevad võimalused liikumisharrastustega tegelemiseks ja spordist osa saamiseks. „Toetame erinevaid spordiprojekte ja –ühendusi, spordikeskusi ning spordikalendris juba kindla koha leidnud rahvusvahelisi spordivõistlusi, mis tutvustavad ja rikastavad pealinna spordielu ning võimaldavad meil olla spordielu keskpunktiks,“ märkis Belobrovtsev. „Läbi sporditegevuse toetuse toetame 5,7 miljoni euroga 22 500 noort vanuses 7-19 ning vanusepiiranguta püsiva töövõimetusega (vähemalt 40%) harrastaja sporditegevust ja panustame jätkuvalt noorsportlaste terviseuuringutesse. Ühtlasi soovime pöörata suuremat tähelepanu ka liikumisharrastusele, arendades edasi linna terviseradade võrgustikkus ja toetades võistlussarja „Tallinn liigub!“.“

Tallinn panustab noorte ja andekate tippsportlaste arengusse läbi Tallinna Spordikooli ligi 1,4 miljoni euroga. Spordikooli toel tippspordis läbilöömiseks vajalikest toetustest ja tegevustest saab osa enam kui 500 noort andekat sportlast ja rohkem kui 50 treenerit. Niisamuti jätkub Sport Kooli programm, mille tegevust rakendatakse 17 Tallinna koolis. Tegemist on 7-8 aastastele koolinoortele suunatud programmiga, mille raames tutvustatakse koostöös spordiklubide ja kvalifitseeritud treeneritega õpilastele erinevate spordialade põhitõdesid. Projekti eesmärk on tekitada õpilastes huvi liikumise ja spordi harrastamise vastu ning seeläbi suurendada laste kehalist aktiivsust.

Koostöös riigiga panustatakse Kalevi staadioni rekonstrueerimisse, mille I etapi rekonstrueerimistööd peaksid lõpule jõudma 2020. aasta lõpuks. Linnaeelarvesse on Kalevi staadioni remondiks kavandatud 1,8 miljonit eurot ning Kadrioru staadioni harjutusväljaku renoveerimiseks miljon eurot. Järgmisel aastal alustatakse ka Tallinna Spordihalli kergejõustikuhalli rekonstrueerimisprojekti koostamisega, milleks on planeeritud 350 000 eurot. Täiendatakse ka Tondiraba Spordikeskuse peaareeni valgustust, et tagada vajalikud nõuded rahvusvaheliste teleülekannete läbiviimiseks. Samuti tehakse ettevalmistustöid jalgpalliväljaku rajamiseks ja pneumohalli paigaldamiseks Punane tn 69 staadionile Lasnamäel.

Ühtlasi jätkatakse linnaosadesse jalgpalli, korvpalli ja võrkpalli väliväljakute rajamist. Lisaks Pirita ja Nõmme Tervisespordikeskuse suusaradadele luuakse loodusliku lume olemasolul suusarajad ka Stroomi, Järve, Paepargi ja Tondiraba terviseradadel. Lisaks teostatakse spordi- ja vaba aja valdkonna asutustes erinevaid vajalikke väiksemaid remonttöid.

Spordi, vaba aja ja noorsootöö valdkonna investeeringute mahuks on 2020. aasta linnaeelarve eelnõu järgi kavandatud ligi 4,7 miljonit eurot, mis on ligi kaks korda enam kui 2019. aastal ja tegevuskuludeks on kavandatud ligi 22 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews