1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tallinna Kammerorkestri kontsertreis Hiinas algas edukalt
Tallinna Kammerorkestri kontsertreis Hiinas algas edukalt

Tallinna Kammerorkestri kontsertreis Hiinas algas edukalt

Hiina kontserdi proov 2Eile andis Tallinna Kammerorkester Hiinas, Hubei provintsis Wuhan Qintai kontserdisaalis eduka kontserdi. Kontsert toimus Hiina turnee raames ja ees seisab veel esinemine neljapäeval Pekingi Keelatud Linna kontserdisaalis.

Tegemist on väga suurte, väärikate ja hea akustikaga kontserdisaalidega, millest esimeses on 1600 istekohta ning teises 1400.

Kontsert oli üle ootuste menukas, publik nõudis välja kaks lisalugu ja lõpuks aplodeeris püsti seistes. Kontserdisaali produtsent Wenli Yang ütles, et publiku sellist reaktsiooni on harva. “See, et väljendatakse nii häälekalt oma heameelt, ei ole tavaline,“ kinnitas ta kohalikke olusid tundes. „Publik seisis pärast kontserti püsti viimati maikuus, kui meil esines London Mozart Players. Pärdi muusika viis minult kõik halvad mõtted ja tekitas hingerahu. Väga meeldis teine lisalugu, milleks oli Joonas Tarmi “Kollane meedia”“.

Tallinna Kammerorkestri kontsertkavas on kaks Eesti muusika toest – Arvo Pärdi „Orient&Occident“ ja „Tabula rasa“ ning maailma muusikast Pjotr Tšaikovski Andante Cantabile tšellole ja keelpilliorkestrile ning Serenaad keelpillidele. Need teosed näitavad just keelpilliorkestri, kui erilise koosseisu omanäolist ja habrast repertuaari – tänapäevast ja 19. sajandist, Eestist ja üldtunnustatud maailmaklassikast. Solistideks on viiuldajad Arvo Leibur ja Lasse Joamets ning tšellist Leho Karin, juhatab orkestri peadirigent Risto Joost.

Äsja Grammy muusikaauhinnaga pärjatud Tallinna Kammerorkestri kontsertreis Hiinas toimub 15.–21. juunini k.a., mille raames antakse kaks kontserti.

Head Uudised GoodNews