1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Keskraamatukogu kingib igale pealinna esimese klassi lapsele raamatu
Tallinna Keskraamatukogu kingib igale pealinna esimese klassi lapsele raamatu

Tallinna Keskraamatukogu kingib igale pealinna esimese klassi lapsele raamatu

29. oktoobril kell 13 esitleb Tallinna Keskraamatukogu Kirjanike Liidu maja Musta laega saalis laste omaloomingu kogumikku „Omad jutud 3“.

Raamatus on avaldatud võistlustöid viielt raamatukogus aastatel 2014-2018 korraldatud laste omaloomingu konkursilt. „Omad jutud 3“  kaante vahelt leiab luuletusi ja lugusid kokku 27 noorelt kirjanikult. Laste juttudega samadel teemadel on loo kirjutanud ka tuntud lastekirjanikud Kairi Look, Reeli Reinaus, Ilmar Tomusk, Markus Saksatamm ja Contra. Vahvad pildid juttude ja luuletuste kõrvale on joonistanud Tallinna Ühisgümnaasiumi õpilased. Raamatu on kujundanud Ulla Saar.

Raamatu saavad raamatukogu poolt kingiks 4627 sel sügisel Tallinnas kooliteed alustanud esimese klassi last. Tallinna Keskraamatukogu poolt 2007. aastal algatatud raamatu kinkimise projekti eesmärgiks on tagada, et Tallinna koolide I klasside lapsed on koos õpetajatega läbi käinud tee koolist lähimasse raamatukokku ning koos on õpitud tundma raamatukogu teenuseid. Kümne aasta jooksul on raamatukogu külastanud ja raamatu kingiks saanud üle 42 000 esimese klassi õpilase.

„Omad jutud“ nimelise raamatu annab Keskraamatukogu välja iga viie aasta järel, koondades raamatusse raamatukogus toimunud laste omaloomingu konkurssidel osalenud töid. Laste luuletuste ja lugude raamatus avaldamisega soovib raamatukogu ärgitada lapsi kirjutama ning ühtlasi raamatuid ja lugemist armastavaid lapsi tunnustada. Vahepealsetel aastatel kirjastab  (või tellib ) Keskraamatukogu originaalteose tuntud lastekirjanikult. Nii on I klassi kinkeraamatute sarjas varasemalt ilmunud Indrek Koffi „Kooliraamat“, Kairi Looki „Härra Klaasi pöörane muuseum“, Elina ja Joonas Sildre „Kuukassi koerused kosmoses“, Contra „Kõik on kõige targemad“, Mika Keräneni „Armando“, Kätlin Vainola „Suvevaheaeg koolis”,  Jaanus Vaiksoo „Onu Heino väike pere”, Ülle Kütseni „Väike puu ja rändur kuu”. „Omad jutud 3“ on sarja üheteistkümnes raamat.

Tallinna koolide esimesi klasse oodatakse raamatu „Omad jutud 3“ üleandmiseks koolidele lähimasse Tallinna Keskraamatukogu teenindusosakonda või haruraamatukokku. Eelnevalt lepivad raamatukoguhoidjad koolidega kokku raamatukogu külastuse aja külastusaegade osas kokku.

Head Uudised GoodNews