1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tallinna kirikutes saab nautida kaunist jõulumuusikat
Tallinna kirikutes saab nautida kaunist jõulumuusikat

Tallinna kirikutes saab nautida kaunist jõulumuusikat

Eelolevatel jõulupühadel toimub Tallinna kirikutes mitmeid kauneid kiriku- ja jõulukontserte.

Tallinna Jaani kirik
Tallinna Jaani kirik

Täna kell 18 annab us meeleoluka pühadekontserdi Rahvusooper Estonia koor ja orkester, pakkudes südamesooja ja jõulurõõmu kauni klassikalise muusika näol. Solistidena astuvad üles Oliver Kuusik (tenor), Priit Volmer (bass), Henry-David Varema (tšello), dirigeerib Risto Joost. Homme kell 16 kõlab Jaani kirikus jõulumuusika Eesti Rahvusmeeskoori esituses (dirigent Jaan-Eik Tulve). Esimesel jõulupühal, 25. detsembril kell 19 algaval kontserdil esinevad Jaani kirikus Birgit Õigemeel ja Mihkel Mattiisen, 26. detsembril kell 19 esinevad Maire Eliste laululapsed ja Tõnis Mägi ning 27. detsembril kell 19 Hortus Musicus ja Colleegium Musicale.

Tallinna Kaarli kirikus toimub täna õhtul kell 19 kontsert „Jõuluöö tähed“, kus esinevad Maria Listra ja Jassi Zahharov. Lauljaid saadab klaveril maestro Margus Kappel. Esimesel jõulupühal, 25. detsembril toimub Kaarli kirikus algusega kell 18 heategevuskontsert Kaarli kooli toetuseks, kus astuvad üles Henry Laks, Dave Benton, Jana Abzalon, Merje Kägu jpt. 26. detsembril kell 19 saab nautida kontserti „Pühademuusika“, esinevad Mari Kalkun ja Riho Sibul ning 27. detsembril toimuval kontserdil „Jõuluootus“ esinevad Koit Toome, Liis Lemsalu ja WAF koor.

Niguliste muuseum-kontserdisaalis esinevad homme kell 14 jõulukontserdiga tütarlastekoor Ellerhein ning kella 16.-16.30 toimub Orelipooltund. Klassikalist ja kaasaegset orelimuusikat esitavad Niguliste muuseumi organistid Andres Uibo ja Tiit Kiik. Sissepääs Niguliste muuseumipiletiga. Niguliste muuseumi organisti Andres Uibo algatusel toimuvad juba 1990. aasta sügisest igal laupäeval ja pühapäeval kell 16 traditsioonilised orelipooltunnid.

Tallinna poistekoor annab Niguliste muuseum-kontserdisaalis jõulukontserdi 26. detsembril kell 15.

Tallinna Oleviste kirikus annab homme kell 17 tasuta kontserdi ansambel Robirohi, esitlusele tuleb värske album „Jõuluaeg“. Tallinna Toomkirikus toimub 25. detsembril kell 17 jõulupüha kontsert „Jõulurõõm trompetisäras“, kus saab nautida pidulikku jõulumuusikat Aavo Otsa Muusikastuudio trompetisolistide ja Eesti Noorte Brassi esituses. Orelil Kadri Ploompuu. Sissepääs vaba.

Tallinna praost Jaan Tammsalu ütles esimese advendi ajal Raekoja platsil, et Tallinna linn on teinud lõpmata palju selleks, et meil oleks jõuluootuse ajal koht, kuhu tulla ja et meie kirikud oleksid kaunid. „Tallinn on teinud palju ära selleks, et inimestel oleks paiku, kus jõulude ajal lähedastega koos olla ja pühadest rõõmu tunda,“ lausus Tammsalu. „Sellesse advendiaega ja jõuluaega läheme selle teadmisega, et võib-olla on varsti Mustamäel kirik. Linn on teinud selleks palju, selleks, et ilusasti oodata. Tehkem meiegi palju, siis tulevad kaunid jõulud.“

Head Uudised GoodNews