1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Laulupäev tõi kokku tuhandeid laulusõpru
Tallinna Laulupäev tõi kokku tuhandeid laulusõpru

Tallinna Laulupäev tõi kokku tuhandeid laulusõpru

Eile pärastlõunal Kadriorus alanud Taasiseseisvumispäeval  esmakordselt toimuv Tallinna Laulupäev tõi kokku tuhandeid laulusõprus, kes nautisid erinevate muusikakollektiivide esinemist ja ühislaulmist.

Laulupäeva avanud Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles, et Tallinn ja tallinlane armastavad muusikat ja ühislaulmine on pealinnas alati olnud au sees.

„Kui meenutada siis kolmas Üldlaulupidu peeti Kadriorus 1880. aastal siit mitte kaugel ja Tallinna oma laulupäevade traditsioon ulatub tagasi Eesti Vabariigi algusaastatesse, kus suurim neist toimus 1940. aastal vahetult enne eesti rahva jaoks traagilisi sündmusi. Täna oleme kokku tulnud 295-ndat asutamisaastat tähistavasse Kadriorgu, et maha pidada järjekordne Tallinna laulupäev. Eestlaste jaoks traditsioonilisel kooslaulmisel on tõepoolest ka revolutsiooniline jõud. Laul liidab ja teeb tugevaks ja ühislaulmine annab hingejõudu,“ märkis Savisaar ja soovis kõigile kohaletulnutele head laulupäeva.

Kontserdi kunstilise juhi Aarne Saluveeri sõnul on muusika Eestile rohkem kui vaid üks kunstiliik. „Muusikalise sõnumi kaudu väljendatud tung põhiõiguste, sh iseseisva riikliku vabaduse kehtestamiseks kõlas läbi kõikide aegade, mil olime võõrvõimule allutatud, ja kulmineerus laulva revolutsiooni ajal,” märgib Saluveer.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews