1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna lennujaamas avati Eestit tutvustav Visit Estonia värav
Tallinna lennujaamas avati Eestit tutvustav Visit Estonia värav

Tallinna lennujaamas avati Eestit tutvustav Visit Estonia värav

Täna avati Tallinna lennujaamas uue kujundusega värav nr 5, mille eesmärk on tutvustada reisijatele Eestis toimuvaid rahvusvahelisi sündmusi, turismivõimalusi ja IT-lahendusi. Visit Estonia väravas saavad ennast mugavalt tunda nii puhke- kui ärituristid, selle „naelaks“ on hiiglaslik laste mängumaja, mis on pühendatud leiutajakülale ja Lottele.

Visit Estonia värav on jagatud temaatiliselt kolmeks osaks – Lotte lasteala koos suure Lotte leiutajateküla majaga, informatiivne oote- ja puhkeala ning värava juurest lennukisse viiv reisijate sild, mis tutvustab Eesti loodust. Reisijatel on võimalus erinevate interaktiivsete vahendite abil tutvuda Eesti turismitoodetega, vaadata Eestit tutvustavaid videoid, võtta lugemiseks kaasa trükiseid, vahetada kontakte ning teha paljut muud huvitavat. Eraldi koht on loodud uute Eesti IT-lahenduste tutvustamiseks. Visit Estonia väravasse on paigaldatud ka Skype’i kiosk.

EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on Visit Estonia ala üheks eesmärgiks aidata lendu ootaval turistil aega veeta võimalikult mugavalt ja kasulikult: “Soovime, et turist saaks selle sunnitud ooteaja jooksul Eestist võimalikult palju teada, et lisaks lennujaamale ja Tallinnale on Eestis veel palju avastamisväärset.” “Lisaks tahame anda meie Eesti partneritele võimaluse tutvustada lennujaamas enda põnevaid tegemisi. See on avatud platvorm, mis sobib nii IT-lahenduste kui muude huvitavate projektide esitluseks,” lisas Mutso.

Tallinna lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov rõhutas lennujaama soovi muuta reisiterminali üha sõbralikumaks ja meeldivamaks paigaks: “Visit Estonia värava avamine on osa pikast tööst selle nimel, et täituks Tallinna Lennujaama eesmärk saada maailma hubaseimaks lennujaamaks.” “Meie eesmärk on kajastada kõike Eesti ühiskonnas toimuvat ka lennujaamas, Eesti tutvustamine on meile oluline,” lisas Sakkov.

Eestit tutvustava lennujaama värav 5 kontseptsiooni autoriks on reklaamiagentuur Tank koostöös Ero Puumetsaga, selle sees oleva Lotte lasteala loovlahendus Heiki Ernitsalt ja TEMPT arhitektibüroolt.

Päevas läbib lennujaama üle 5000 inimese, kellest paljud on välismaalased. Visit Estonia väravat luues on mõeldud nii Eestist lahkuvatele turistidele, eestlastele kui ka transiidireisijatele, kes saabuvad Tallinna Lennujaama, kuid ei külasta Eestit, sest lendavad Tallinnast edasi mõnda teise sihtkohta. Keskmiselt viibib transiidireisija Tallinna lennujaamas poolteist tundi ning selle aja jooksul peaks ta kindlasti saama võimalikult palju infot, mis veenaks teda selles, et Eesti on temale sobiv reisisiht ning tooks ta järgneva 3 aasta jooksul turistina Eestisse.

Head Uudised GoodNews