1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna linn kavatseb rajada veel koerte jalutusväljakuid
Tallinna linn kavatseb rajada veel koerte jalutusväljakuid

Tallinna linn kavatseb rajada veel koerte jalutusväljakuid

Edgar Savisaar

Tallinna linnapea Edgar Savisaar, abilinnapea Arvo Sarapuu ja keskkonnaameti spetsialistid tutvusid täna politseipargis asuva koerte jalutusväljakuga, ühtlasi arutati uute taoliste väljakute rajamist ja nende võimalikke asukohti.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul on Tallinnas hetkel vaid 13 koerte jalutusväljakut, samas kui näiteks Helsingis on neid koguni 60. „Vajadus koerte jalutusväljakute järele on eeskätt kortermajade piirkonnas, mistõttu võtame eesmärgiks just neisse piirkondadesse uute jalutusväljakute rajamise,“ sõnas linnapea. „Kindlasti tuleb tähelepanu pöörata Lasnamäele, kus praegu on ainult üks koerte jalutusväljak, ent vajadus oleks vähemalt kolme-nelja väljaku järele.“

Veel möödunud aasta lõpus kinnitas Tallinna linnavalitsus määruse, millega kehtestati avalikuks kasutuseks ette nähtud koerte jalutusväljakute ja ujutuskohtade rajamise nõuded pealinnas.

Määrusega seatakse koerte jalutusväljakutele ja ujutuskohtadele senisest rangemad kvaliteedi- ja funktsionaalsusnõuded, mis tagavad rajatavate jalutusväljakute ning ujutuskohtade atraktiivsuse, vastavad koeraspordi normidele ning muudavad jalutusväljakute ja ujutuskohtade hooldamise mugavamaks ning odavamaks.

Koerte jalutusväljakud ja ujutuskohad ainsad avalikud paigad Tallinnas, kus on lubatud koeri rihma otsast vabastada. Jalutusväljakud peavad olema turvalised, funktsionaalsed ja koeraomanikele atraktiivsed ning sobima intensiivseks kasutuseks. Ujutuskohad peavad asuma sobivas paigas ning olema piisavalt tähistatud, et tagada inimeste ja loomade ohutus. Koerte jalutusväljakute ja ujutuskohtade õige asukohavalik ja koeraomanikele atraktiivseks muutmine aitab vähendada koertega jalutamise negatiivset mõju Tallinna rohealade elustikule.

Koerte jalutusväljakute asukohad:

Kesklinn

1. Tiigiveski park – Juhkentali 10

2. Politseiaed – Kunderi ja Pronksi tn nurk

3. Toompargi Falgi tee poolne ots (Toompuiestee 24a) (erinevad harjutuselemendid)

Põhja-Tallinn

4. Ehte tn 14 – Ehte tn 36 tagune maa-ala

5. Karjamaa 10 haljasala  Karjamaa ja Tööstuse tn vaheline ala (erinevad harjutuselemendid)

Kristiine

6. Tondimõisa park – Nõmme tee 107

Haabersti

7. Akadeemia tee, Järveotsa tee ja Astangu tee vaheline haljasala (Järveotsa tee 20 vastas)

8. Õismäe tiigi ümbruse pargiala (Õismäe tee 22 vastas)

Nõmme

9. Pärnu mnt 327 ja raudtee vaheline ala

10. Pihlaka 12 hoovis (UUS!)

Mustamäe

11. Sõpruse pst 263a – Sõpruse pst ja Ehitajate tee ringi kõrval

12. Tildri tn 8 – Mustamäe tee ja Tildri tn nurk

Lasnamäe

13. Liikuri 56 (Koorti, Liikuri tn ja Smuuli tee vaheline haljasala)

Head Uudised GoodNews