1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Tallinna linn tunnustas keskkonnasõbralikke haridusasutusi
Tallinna linn tunnustas keskkonnasõbralikke haridusasutusi

Tallinna linn tunnustas keskkonnasõbralikke haridusasutusi

Ristiku põhikool

Lillepaviljonis toimunud traditsioonilisel õppeaasta pidulikul lõpuüritusel-vastuvõtul tunnustati esmakordselt toimunud konkursi “Keskkonnasõbralik haridusasutus Tallinnas” parimaid.

Konkursil osutusid parimateks Ristiku põhikool, Kadrioru Saksa Gümnaasium, Tondi põhikool, Audentese erakool ja Kuristiku gümnaasium ning Tuule, Kiikhobu, Vesiroosi, Sinilinnu ja Lepatriinu lasteaed.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul olid tunnustuse saanud haridusasutused keskkonna ja jätkusuutliku arengu teema lõiminud nii õppekavasse kui igapäevastesse juhtimis- ja majandamisotsustesse. „Ühtlasi võeti osa näiteks keskkonnaharidusprojektidest, -kampaaniatest ja teistest üritustest ning algatati neid ka ise. Samuti olid õppekavakohased keskkonnahariduslikud tegevused sisukad ja tulemuslikud,“ märkis Sarapuu.

Kuna väga sisukat keskkonnahariduslikku tööd tehti veel paljudes teistes koolides ja lasteaedades, otsustati anda SA Keskkonnakogu tänukirjad veel seitsmele Tallinna haridusasutusele: Õismäe Koolile, Tallinna Pae Gümnaasiumile, Rahumäe Põhikoolile ning lasteaedadele Kikas, Rukkilill,Lehola, ja Lille.

Konkursist “Keskkonnasõbralik haridusasutus Tallinnas” said osa võtta kõik Tallinnas tegutsevad koolid ja lasteaiad. Konkursi korraldas SA Keskkonnakogu koostöös Tallinna Haridusameti ja Tallinna Keskkonnaametiga.

Konkursi eesmärgiks oli, et üldhariduse omandamist võimaldavad haridusasutused Tallinnas väärtustavad jätkusuutlikku arengut ja aitavad sellele kaasa keskkonnateadlikkuse tõstmise ning keskkonnasõbralikumate otsustega haridusasutuse juhtimisel ja majandamisel.

Konkursi žürii koosnes SA Keskkonnakogu, Tallinna Haridusameti, Tallinna Keskkonnaameti ja tunnustatud keskkonnahariduslike organisatsioonide esindajatest.

Head Uudised GoodNews