1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tallinna Linnakantselei pälvis Euroopa Rohelise Kontori tunnistuse
Tallinna Linnakantselei pälvis Euroopa Rohelise Kontori tunnistuse

Tallinna Linnakantselei pälvis Euroopa Rohelise Kontori tunnistuse

Tallinna linnavalitsusTallinna Linnakantselei täitis endale seatud eesmärgi ning juurutas Vabaduse väljak 7 hoones keskkonnajuhtimise süsteemi, pälvides sellega Euroopa Rohelise Kontori tunnistuse.

„Rohelises kontoris järgime vee- ja elektritarbimises, paberikasutuses ja jäätmetekkes säästvat käitumist ning propageerime tervislikku eluviisi,“ ütles linnasekretär Toomas Sepp. „Roheline kontor on osa Tallinna Linnakantselei hea tava kontseptsioonist. Tänan kõiki, kes on linnakantseleis keskkonnajuhtimisesüsteemi juurutamisele oma panuse andnud.“

Tunnistuse andis välja Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsioon. Rohelise Kontori süsteem sai alguse 2011. aastal alanud Euroopa Liidu Leonardo da Vinci programmi rahastatavast projektist „Rohelise Kontori võrgustik Euroopa Liidus“. Rohelise Kontori tunnistuse saavad organisatsioonid, kes tegutsevad järjekindlalt keskkonnahoidlikke ning töötajasõbralikke põhimõtteid järgides.

Sel eesmärgil süsteemse tegutsemisega kaasneb nii loodusvarade säästlikum kasutamine, jäätmetekke vähenemine kui ka sellest tulenev kulude kokkuhoid ning tervislikum töökeskkond. Paljud ettevõtted ja asutused on mõistnud, et lisaks üldkulude vähenemisele motiveerib säästlikum energia- ja ressursikasutus ehk Rohelise Kontori süsteemi loomine ka töötajaid, ühendab kollektiivi ning loomulikult tõstab ka ettevõtte mainet. Keskkonnajuhtimissüsteem on osa organisatsiooni üldisest juhtimissüsteemist, selle eesmärgiks on vähendada asutuste ja ettevõtete tegevuse mõju keskkonnale ja ka inimesele.

Head Uudised GoodNews