1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Linnamuuseumis saab orienteerumismängu mängida
Tallinna Linnamuuseumis saab orienteerumismängu mängida

Tallinna Linnamuuseumis saab orienteerumismängu mängida

Foto: Pixabay

Tallinna Linnamuuseum alustab suvehooaega uue muuseumimänguga ning kutsub vanalinnas ja Kadriorus liikuma ja muuseume avastama – avatud on muuseumiorienteerumise suur ring läbi kuue ja väike läbi kahe muuseumi.

Muuseumiorienteerumise ringidel saab ühe piletiga läbi mitme muuseumi liikudes tutvuda ajaloost rääkiva linnaruumiga. Igaüks saab oma marsruudi ise kokku panna ja läbida selle omale sobiva tempoga. Ühe piletiga saab külastada muuseume kas mõnel nädalavahetusel või kogu suve jooksul.

Igaüks saab oma marsruudi ise kokku panna ja läbida selle omale sobiva tempoga.

Valida on kahe raja vahel: väike rada Kadriorus väikestele jalgadele ja suur rada vanalinnas ja Kalamajas edasijõudnud huvilistele. Lastel on võimalik muuseumide tegelusruumides ka oma käega esemeid katsuda ja kogeda, voltida, värvida ja meisterdada. Orienteerumismäng „Linnas liikuda on lust“ aitab Linnamuuseumi juubeliaasta puhul avastada linna põnevat ajalugu.

Orienteerumismäng „Linnas liikuda on lust“ aitab Linnamuuseumi juubeliaasta puhul avastada linna põnevat ajalugu.

NB! Suure ringi piletiga saab külastada ka Linnamuuseumi uhiuut aastanäitust “100 aastat argipäeva”, mis teeb iga kümne aasta tagant sajandis peatuse ning vaatab, kuhu oleme jõudnud.

20. juunist avatakse Kiek in de Kökis näitus „Puhas vesi. Tallinna veevarustuse lugu“. Tallinna vene muuseumis saab 30. juunini vaadata näitust viimase Vene keisri perekonnaalbumist. Seejärel avab muuseum augusti lõpus uuesti uksed põneva näitusega „Koolitund-vahetund“ venekeelsest haridusest Tallinnas.

Kalamajas on väljas näitus musterlastest vanades „Maretites“ ja Kiek in de Kökis Vabaduse väljaku totaalsest muutumisest. Lisaks ka põnev jalutuskäik läbi nelja torni linnamüüri kaitsekäigul!

Suur rada: 6 muuseumi ühe piletiga

1. Linnamuuseumi kaupmehemaja

2. Fotomuuseum endises raevanglas

3. Tallinna vene muuseum

4. Kiek in de Kök

5. Neitsitorn

6. Kalamaja lastemuuseum Miiamilla

Raja pikkus 3 km ja 320 m. Pilet (15/9 €, perepilet 25 €) kehtib 3 kuud

Väike rada: 2 Kadrioru muuseumi ühe piletiga

1. Peeter I maja

2. Kadrioru lastemuuseum Miiamilla

Vahemaa 500 m, pilet (5/3 €, perepilet 8 €) kehtib 1 kuu.

NB! Ühispiletiga on muuseumikülastus peredele oluliselt soodsam kui pileteid ükshaaval ostes.

Vaata lähemalt SIIT!

Head Uudised GoodNews