1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tallinna Linnamuuseumis on uut tüüpi ekspositsioonipind
Tallinna Linnamuuseumis on uut tüüpi ekspositsioonipind

Tallinna Linnamuuseumis on uut tüüpi ekspositsioonipind

Foto allikas: www.linnamuuseum.ee
Foto allikas: www.linnamuuseum.ee

Tallinna Linnamuuseum avas oma Vene 17 peahoone keldris uut tüüpi ekspositsioonipinna – avatud keraamikahoidla. Jaanuaris, veebruaris ja märtsis saab keldrit külastada ka õhtuti.

29. jaanuaril kell 18.00 tutvustatakse Linnamuuseumi üht kõige väärtuslikumat kollektsiooni – aastatel 1772-1782 Tallinnas Carl Christian Ficki manufaktuuris valmistatud fajanssi.

Peale loengut saab Mihkli Gildi keraamikakojas keraamik Katharina Ausi käe all valmistada maalitud prossi (hind 13.20).

26. veebruar kell 18.00 tutvustatakse Linnamuuseumi koobaltmaalingutega kahlite- ja seinaplaatide kollektsiooni. Millal ja miks neid tegema hakati, uuritakse neil kujutatud teemasid. Pärast loengut saab maalida Linnamuuseumi kogus olevate seinaplaatide eeskujul endale keraamilise kuumaaluse (hind 5.20).

Milline võis olla teeõhtu 18. sajandi Tallinna linnakodaniku kodus? Sellele küsimusele saab vastuse 26. märts kell 18.00 algava külastusõhtuga. Kust teed saadi, kuidas hoiti, millest joodi ja mida peale söödi? Mida teeõhtul veel teha võidi? Peale loengut on kaetud teelaud teekõrvasega (hind 5.20). Külastusõhtud on eelregistreerimisega, grupi suurus 12 inimest. Lisainfot saab linnamuuseum@linnamuuseum.ee või telefonil 615 5193.

Linnamuuseumi keraamikakogusse kuuluvad ligi 2000 portselan- ja fajansseset Eestist, Euroopast, Hiinast ja Jaapanist. Lisaks on ajutise näitusena eksponeeritud koobaltmaalingutega ahjukahlid ja Madalmaadest pärit keraamilised seinaplaadid.

Keraamika avahoidla on avatud kolmapäevast pühapäevani kella 12-17.30.

Head Uudised GoodNews