1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna linnapea külastab seoses Läti Vabariigi 100 sünnipäevaga Riiat
Tallinna linnapea külastab seoses Läti Vabariigi 100 sünnipäevaga Riiat

Tallinna linnapea külastab seoses Läti Vabariigi 100 sünnipäevaga Riiat

Tallinna linnapea Taavi Aas külastab täna Riia linnapea Nils Ušakovsi kutsel Läti Vabariigi pealinna Riiat, et osaleda kolme Balti riigi pealinna linnapeade jätkukohtumisel ning tähistada koos Riia partnerlinnade külalistega Läti 100. aastapäeva.

Kolmepoolsel kohtumisel jätkasid Riia, Vilniuse ja Tallinna linnapead 15. mai Tallinna kohtumisel alustatud diskussioone linnadele olulistes küsimustes nagu transpordikorraldus, linna arendusprojektid, investeeringute rahastamine Euroopa Liidu järgmise finantsperioodi raames.

„Olles Euroopa suurlinnade olulisima organisatsiooni EUROCITIES juhatuse liige, on Tallinnal võimalus Euroopa linnapoliitika kujundamisel rohkem kaasa rääkida ja ka naaberpealinnade huve esindada. Näiteks on kõigile kolmele pealinnale oluline teema linnade otsustusõiguse suurendamine Euroopa Regionaalarengufondi vahendite jaotamisel linnaliste piirkondade arengu toetuseks“, kommenteeris kohtumist linnapea Taavi Aas.

„Tallinna, Riia ja Vilniuse linnaametnikel ja ametitel on pikaaegne koostöö ja kogemuste vahetus erinevates linnaelu valdkondades nagu elamu- ja kommunaalmajandus, infotehnoloogia- ja e-lahendused, haldus- ja finantsküsimused, ühistranspordi- ja keskkonnateemad, rääkimata kultuuri- ja spordivaldkonnast. Mul on hea meel, et nüüdseks on uue hoo sisse saanud ka dialoog poliitilisel tasandil,“ lisas Aas.

Pärastlõunal asetasid linnapead rahvuslippude värvides lillekimbud Läti Vabadussõjas langenutele Vabadussamba jalamile.

Õhtul kuulavad linnapead Läti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud kontserdisarja „Sündinud Lätis“ raames toimuvat kontserti, kus esinevad Viini Filharmoonikud ja Riiast pärit mezzosopran Elīna Garanča.

Kolme Balti riigi pealinnade linnapead kohtusid esmakordselt Tallinna päeval, 15. mail, Tallinnas. Kohtumisel lepiti kokku, et riikide juubeliaastal kohtuvad linnapead kõigis kolmes pealinnas ning dialoog jätkub ka edaspidi. Järgmine kokkusaamine leiab aset septembri alguses Vilniuses, kus toimub ka kolme linna orkestrite ühiskontsert.

Head Uudised GoodNews