1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna linnapea tegi tasuta rongisõidu
Tallinna linnapea tegi tasuta rongisõidu

Tallinna linnapea tegi tasuta rongisõidu

2Tänasest on tallinlastel võimalik tasuta Tallinna piires elektrirongiga sõita, seda võimalust kasutas hommikutundidel ka Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

Nõmmelt Balti jaama sõitnud Savisaar märkis, et endise nõmmelasena on ta elektrirongiga palju sõitnud ja tõesti on uued rongid endistest oluliselt mugavamad.

„Nüüd on inimestel suurem valikuvõimalus, kuidas oma käike Tallinna tasuta ühistransporti kasutades korraldada ja nad saavad eri transpordiliikide vahel rohkem valida. Küll aga ei saa rahul olla uute perroonide projektiga, kuhu pole kavandatud istepinke. Seda kurtsid rongisõidu ajal minuga vestlema tulnud mitmed reisijad, aga seda probleemi linn ei saa lahendada, kuna perroonid ei kuulu linnale,“ märkis Savisaar.

5Tallinna linn ja Elron sõlmisid koostööleppe, mille alusel katab linn alates 28. oktoobrist rahvastikuregistrijärgsete tallinlaste tehtavate rongisõitude maksumuse Tallinna piires.

Tasuta sõidu õigus on kehtestatud isikutele, kes on rahvastikuregistrijärgsed tallinlased ja esitavad Elroni klienditeenindajale isikustatud Ühiskaardi koos isikut tõendava dokumendiga. Soodustus kehtib läänesuunal Tallinn-Laagri ja idasuunal Tallinn-Vesse lõigul. Rongi sisenedes tuleb klienditeenindajale esitada Ühiskaart ning öelda oma sõidu sihtkoht. Klienditeenindaja valideerib reisi piletimüügiseadmega. Isikute puhul, kes sõidavad Tallinnast kaugemale, hüvitab linn vaid Tallinna tsooni maksumuse.

Head Uudised GoodNews