1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Loomaaed ootab lastekaitsepäeval, 1. juunil külla!
Tallinna Loomaaed ootab lastekaitsepäeval, 1. juunil külla!

Tallinna Loomaaed ootab lastekaitsepäeval, 1. juunil külla!

60X90-lastekaitsepäevSuvekuu esimesel päeval leiab loomaaias sobivat tegevust nii pisipõnn kui pensionär. Hindki on soodsam kui muidu  – loomaaeda pääseb 2-eurose piletiga. Avatud on mõlemad sissepääsud – Paldiski maantee poolne põhjavärav ja Õismäe-poolne läänevärav koos keskkonnahariduskeskuse, näituste, õppetubade ja laste loomaaiaga. Suur hulk tegevusi ongi jagatud kahte loomaaia otsa – põhjavärava tuulikuplatsil on end sisse seadnud Pere ja Kodu lasteala, looduskooli poolel on kogu päeva kestvaid harivaid tegevusi.

Kell 11 algab loodushariduslik õppepäev “Säästlik looduskasutus ja ökonoomsed lahendused majapidamises” loenguga looduskoolis, kuhu on oodatud kõik huvilised. Programmi viib läbi ökoehitaja Sven Aluste, kes on ka endale loonud loodussõbralikest materjalidest kodu. Samas antakse loengu järel ülevaade neljast järgnevast töötoast. Päeva jooksul ehitatakse valmis väike savist öko-aiamaja, mille jaoks saab eri töötubades õppida sobivate energialahenduste leidmist, akna restaureerimist või murukatuse rajamist. Ökomajakese õue sobib ka permakultuuri viljelemine – saab teada, mis on põhu- või spiraalpeenar ja kas nad ikka tõepoolest väga head on.

Keskkonnahariduskeskuse saalis saab kell 14:30 vaadata etteasteid tantsuklubilt Koit, kes oma õpetaja Kristina Raja juhendamisel seekord jääkarude uue kodu heaks tantsib. Samas esineb kell 17 Harry Gustavsoni pereteater nukunäidendiga “Jänes Julgepüks”.

Tuulikuplatsilt leiab palju mitmesuguseid atraktsioone, seahulgas batuutide linnaku, kiiged, basseinid, zorb pallid jm. Mänge ja spordivõistlusi juhib Veiko Veiert. Töötubades saab joonistada, valmistada ehteid või liivapilte. Samas tegutseb ka Politsei- ja Piirivalveamet, kohal on politsei patrullbuss,  piirivalvekoerad ja Päästeamet.

Loomaaiast leiab üle 60 kaupleja, kes müüvad ka Eesti disainerite loodud ehteid, mänguasju jpm. Veskimetsa puudele on end sisse seadnud Seikluspark, mis ahvi kombel latvu mööda kulgemist võimaldab. Loodetavasti jääb ronijatel aega ka pärisahve vaatama minna!

Lastekaitsepäev loomaaias ei ole vaid lastele, vaid ootame kõiki uudishimulikke loomasõpru – lõbustuste kõrval on olemas ka meie põhivara – maailma eri paigust pärit loomad. Lisaks on kõik kohad kevadlilli ja -õisi täis, nii et aiasõprade jaokski on, mida vaadata.

Kassad on avatud kella 9 kuni 19, loomi saab uudistada kuni kella 21.

Täpsem programm ja loomaaia info on kodulehel www.loomaaed.ee

Head Uudised GoodNews