1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Tallinna Loomaaias saab nutiseadmega läbida interaktiivseid õpperadu või külastada Veskimetsa püsinäitust
Tallinna Loomaaias saab nutiseadmega läbida interaktiivseid õpperadu või külastada Veskimetsa püsinäitust

Tallinna Loomaaias saab nutiseadmega läbida interaktiivseid õpperadu või külastada Veskimetsa püsinäitust

Foto: Marje Eelma

Juuni esimesel nädalal avati Tallinna Loomaaias nii SmartZoos nime kandvad interaktiivsed loomaaeda tutvustavad õpperajad kui Veskimetsa püsinäitus. Kui õpperadu saab läbida nutiseadmega, siis näituse leidmiseks tuleb seada sammud hoopis loomadest eemale Veskimetsa.

Interaktiivsed õpperajad nimega SmartZoos ehk nutikad loomaaiad loodi ühendamaks Kesk-Läänemere regiooni loomaaedasid ühiseks turismiatraktsiooniks. Lisaks Tallinna Loomaaiale on kaasatud ka Helsingi Korkesaari ning Stockholmi Skanskeni loomaaiad. SmartZoos radade läbimiseks läheb vaja mobiiltelefoni või tahvelarvutit ning õpperajad leiab SIIT. Interaktiivse raja läbimisel saab teada palju huvitavat Tallinna Loomaaia loomadest, nende elupaikadest, eluviisist, nimedest ja palju muud. Esialgu on avastusrajad eesti-, vene- ja inglise keeles. Õpperadu luuakse juurde, muudetakse ja täiendatakse pidevalt.

Interaktiivse raja läbimisel saab teada palju huvitavat Tallinna Loomaaia loomadest, nende elupaikadest, eluviisist, nimedest ja palju muud.

Tallinna Loomaais paikneb tähelepanuväärne Veskimets, mille sarnaseid leidub vaid vähestes kohtades Eestimaal. Nagu kõik laialehised metsad on ka loomaaias asuv Veskimets väga liigirikas, kus tutvuda loodusliku salumetsa mitmekesisusega. 4. juunil avati Veskimetsas püsinäitus, mille seitsmes infopunktis antakse lühiülevaade koha ajaloost, puude vanusest ja selle määramisest dendrokronoloogia abil, Veskimetsa kaitsealusest kivikülvist, suurest samblaliikide valikust, laululindudest, õistaimedest, seentest ja paljust muust. Taimede ja seente ära tundmisel on abiks väikesed bukletid, mida saab loomaaia kassadest.

Loomaaias asuv Veskimets on väga liigirikas, kus tutvuda loodusliku salumetsa mitmekesisusega.

Head Uudised GoodNews