1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Tallinna loomaaias sündis sajandi külastajaterekord
Tallinna loomaaias sündis sajandi külastajaterekord

Tallinna loomaaias sündis sajandi külastajaterekord

loomaaedTäna jõudis Tallinna loomaaia selle aasta külastajate arv 400 000-ni, millega purustati kõik eelnevad selle sajandi rekordid.

Milleeniumivahetusest alates on loomaaia populaarsus pidevalt kasvanud ja külastajate arv suurenenud, lisaks on oma osa ka paar aastat tagasi valminud keskkonnahariduskeskusel, kus tegevus käib aastaringselt.

Kogu eelmine nädal kulus kassanumbrite jälgimisele, tänane mõnus talvepäev aga tõotas ümmarguse numbri täitumist. Loomaaia direktor Tiit Maran ja loodushariduse osakonna töötajad olid varakult väravas valmis, et õnnelikku piletiostjat rõõmustada. Selleks osutus tallinlane Carmen Sirel, kes on suur loomasõber ja iga-aastane loomaaia külastaja. Kingiks saadud aastapääse annab hea võimaluse kõik oma vabad hetked loomaaias veeta.

Loomaaedade populaarsus on kogu maailmas tõusutrendis ja kokku külastab maailma loomaaedu ca 700 miljonit inimest aastas. Kahjuks on paljudes riikides loomaaiad muutumas lõbustusparkideks, kus peamine ei ole mitte loodusharidus ja liigikaitse, vaid lõbu ja ajaviitmine. Tallinna loomaaed püüab panustada eelkõige sisulisele tööle ja leida sealjuures kesktee uute teadmiste ja ajaviitmise vahel. Õpilasringid 300 lapsega, teemapäevad, aastaringselt avatud laste loomaaed, looduskino ja harivad loengud – paljud on leidnud enda jaoks meelepärase. Loomaaed kasvab ja areneb – järgmisel aastal avatakse uus ekspositsioon jääkarudele, kes on aastaid viletsates tingimustes oma uut kodu oodanud.

Loomaaed on huviliste jaoks avatud aastaringselt, nii et ka kõik riigipühad sobivad loomaaia külastamiseks. Kassad töötavad talvel nii põhja- kui lääneväravas kella 9-15 ja piletitel on talvepoolaasta madalamad hinnad. Siseekspositsioonid on esmaspäeviti kinni, teistel päevadel avatud kella 10-16. Loomaaed suletakse kell 17.

Head Uudised GoodNews