1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Merepäevi külastas rekordilised 160 000 inimest
Tallinna Merepäevi külastas rekordilised 160 000 inimest

Tallinna Merepäevi külastas rekordilised 160 000 inimest

Foto: Kerli Zirk

Tänavuaastaseid Tallinna Merepäevi külastas kolmel päeval kokku 160 000 inimest. Parklaeva Krusenstern pardal käis merepäevade ajal üle 17 000 inimese, oodatult olid taas populaarsed ka laevasõidud sadamate vahel, mida said proovida üle 16 000  huvilise.

Tallinna Merepäevad lõppesid ametlikult pühapäeva õhtul Lenna Kuurmaa ja Mihkel Raua kontserdiga reisisadama laval. Tormilise vastuvõtu osaliseks said ka varem samas üles astunud No-Big-Silence ja Kosmikud, kes esitasid koos Hele Kõrve ja Peeter Volkonskiga esmakordselt elavas esituse oma plaati kunagise kultuslavastuse „Kuidas kuningas kuule kippus“ muusikast. Merepäevade tihe programm ja nädalavahetuse ilus ilm tõid hulgaliselt publikut ka kõigile teistele kolmes merepäevade sadamas toimunud kontsertidele ja üritustele. Pühapäeval said soovijad jälgida reisisadamas firma Alfons Hakansi puksiirlaevade tantsushowd ning uudse meelelahutuse – flyboardi esitlust.

Lennusadamas lõppes kolm päeva kestnud rahvusvaheline purjeregatt Tallinn Race ning lennusadama laval sai kuulata koorimuusikat mitme erineva kollektiivi esituses. Noblessneri sadamas sai katsetada vabalangemist uues bagjump-keskuses ning proovida purjetamist sportpurjekal RS Feva.

 

Tallinna Merepäevade korraldustoimkonna esimehe, Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul võib lõppenud merepäevi pidada igati kordaläinuks. Aasa sõnul näitasid merepäevad taaskord, et Eesti on mereriik, Tallinn merelinn ja inimeste huvi mere ja merendusega seotu vastu on ainult kasvanud. „Merepäevade külastajanumbrid räägivad iseenda eest – ettearvatavalt oli publiku huvi suur Krusensterni vastu kuid külalisi jagus ohtrasti ka teistele laevadele ning laiemalt kogu merega seotud tegevustele“ ütles Aas. „Vanarahva ütlus: „meri mandreid lahutab, meri rahvaid ühendab“ sai seekord taas kinnitust. Meri tõi kokku inimesi kaugelt ja lähedalt, väikeseid ja suuri, paljudest eri rahvustest – kõigil sisimas soov tunda mere meeldivalt rahustavat mõju ning saada sellest kuhjaga positiivseid emotsioone.  Soovin siinkohal tänada kõiki merepäevade õnnestumisele kaasaaitajaid, nii korraldajaid, toetajaid kui eriti külastajaid kes tegid selleaastastest merepäevadest taaskord Tallinna ühe mõnusaima mere- ja perepeo,“ lisas Aas.

Head Uudised GoodNews