1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna noortenädala ideekonkursi võitjad on valitud
Tallinna noortenädala ideekonkursi võitjad on valitud

Tallinna noortenädala ideekonkursi võitjad on valitud

Foto: Tallinna noortenädal
Foto: Tallinna noortenädal

Tallinna Spordi- ja Noorsooametis kogunes noortest, noorsootöötajatest ning noorteorganisatsioonide esindajatest kokku kutsutud žürii, kes valis noortenädala ideekonkursile „Raamist (ruumist) välja“ esitatud 24 idee seast välja kõige paremad, loovamad ning innustavamad ideed, mis kutsuvad mõtlema tavapärastest raamidest välja.

Žürii pidas autasuvääriliseks MTÜ Linnasilm poolt esitatud ideed rulatatavast linnaruumimööblist Rotermanni kvartalis, mis ühendab endas nii aktiivse vaba aja veetmise võimalused kui atraktiivse linnaruumi, ning Tallinna linna noortevolikogu idee “Uks noorte tulevikku”, mis püstitab Rotermanni kvartalisse üles terve rea uksi, mis avavad võimalusi erinevatest loomingulistest maailmadest.

Kahele võitjale pani Tallinna Spordi- ja Noorsooamet auhinnaks välja tahvelarvutid.

Tallinna noortenädala 2014 eriprogrammi valiti kokku viis ideed. Lisaks eelpool mainitud võiduideedele jäi silma Tallinna Keskraamatukogust Annika Redi poolt esitatud superkangelaste kokkutulek, mis tutvustab noortele ja lastele koomiksi- ja fantaasiaraamatute maailma. Üllatav ja hea oli Sally Stuudiost kunstiõpetaja Kalli Kalmeti mõte Rotermanni kvartalis õuealale loodavast kunstikohvikust, mis võimaldab noortel võrkkiikedes, madratsitel ning patjadel mugavalt puhata, end küpsiste ja kohviga kostitada ning samal ajal ka kunstiga tegeleda. Samuti meeldis žüriile MTÜ Linnalabori poolt esitatud ja läbiviidav noorte ruumikujundajate projekt, mis seob endas nii uue linnaruumi makettide loomise idee kui ka Rotermanni kvartalis asuva, kuid veel korda tegemata osadele visiooni loomist.

Eraldi leidis žürii poolt äramärkimist MTÜ Eesti Purjelaevad poolt elluviidav projekt „Noored merele“, mille raames toimuvad Rotermanni taga asuvas Vanasadamas nii meresõidud, mereteemalised loengud kui ka töötoad, ja Erik Kikase ning Erik Tsalko idee suurest malelauast.

Väljavalitud projektiideed saavad teostatud septembris Rotermanni kvartalis toimuva Tallinna noortenädala 2014 eriprogrammis.

Head Uudised GoodNews