1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tallinna Õpetajate Majas näeb Ukraina kunstnikepaari imelist loomingut
Tallinna Õpetajate Majas näeb Ukraina kunstnikepaari imelist loomingut

Tallinna Õpetajate Majas näeb Ukraina kunstnikepaari imelist loomingut

Peacocwisteria gold_VMaali- ja graafikahuvilised on oodatud Tallinna Õpetajate Maja kunstigaleriisse, kus esitletakse Dmitry Dobrovolsky ja Nina Dobrovolska maale ja graafikat. Kui Dmitry Dobrovolsky on oma loomingut kunstigaleriis mitmel korral esitlenud, siis tema abikaasa, kunstitudengi ja -õpetaja Nina Dobrovolska töid näeb esmakordselt. Näituse avamist austasid kohalolekuga Аleksandr Vasiljev, Аndrei Dvorjaninov, Boris Pilar, Аvi Dobrõsh, Аriel Кlas, Рoberto Colin (Brasiilia suursaadik Eestis) ja palju teisi tuntud ning toredaid inimesi.

Dmiry Dobrovolsky on Ukraina maalikunstnik. Ta on sündinud 1968. aastal Kiievis ja lõpetanud Ukraina Kunstiakadeemia 1994. aastal. 1998. aastast on ta Ukraina Kunstnike Liidu liige. Ta on osalenud mitmetel Ukraina ja rahvusvahelistel näitustel, edukalt korraldanud isikunäitusi Suurbritannias ja Eestis. Ta on saanud mitmeid diplomeid ja tunnistusi rahvusvahelistelt ning riiklikelt näitustelt ja festivalidelt. Tema maalid on mitmetes era- ja muuseumikogudes Ukrainas, Suurbritannias, Saksamaal, USAs, Hollandis, Eestis, Soomes, Prantsusmaal, Kanadas, Venemaal ja mujal.

Nina Dobrovolska on maalikunstnik ja arvutigraafik, kes õpib Tallinna Kunstiakadeemias arvutigraafikat. Maalimine on pakkunud talle huvi juba lapsepõlvest, aga otsuse sellega tõsiselt tegeleda tegi ta 2014. aastal. Töötades Ukrainas pangas finantsnõustajana, on ta pea 10 aasta jooksul olnud abikaasa Dmitry mänedžeriks ja korraldanud koos temaga näitusi ja kunstiprojekte Eestis, Inglismaal, Ameerikas ja mujal. Oma loomingulist teed alustas ta Eestis, kus on tema arvates suurepärane keskkond loominguks.

Galerii (Raekoja plats 14) on avatud E-R 9-17.30, L-P ja muudel aegadel siis, kui maja on sündmuste tõttu avatud. Maja lahtioleku kohta saab küsida telefonil 615 5160.

Head Uudised GoodNews