1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna õpilased tõid rahvusvahelistelt olümpiaadidelt koju 20 medalit
Tallinna õpilased tõid rahvusvahelistelt olümpiaadidelt koju 20 medalit

Tallinna õpilased tõid rahvusvahelistelt olümpiaadidelt koju 20 medalit

Foto: Tallinn
Foto: Tallinn

Tallinna õpilaste pingutusi rahvusvahelistel olümpiaadidel kroonis tänavu 20 erivärvilist medalit. 28. augustil 2015 kell 14 tänab ja tunnustab Tallinna Linnavalitsus pidulikul vastuvõtul Mustpeade Majas olümpiaadidel võistelnud õpilasi, nende vanemaid, juhendajaid ja koolide direktoreid.

2014/15. õppeaastal osales tosinal erineval rahvusvahelisel olümpiaadil 44 Eesti õpilast, neist 25 Tallinnast. 31-st Eestisse toodud medalist jõudis Tallinnasse 20, neist 8 kuld-, 3 hõbe- ja 9 pronksmedalit.

Mitmel erineval olümpiaadil võistlesid edukalt Airon Johannes Oravas (Tallinna Prantsuse Lütseum, 9. kl) ja Taavet Kalda (Gustav Adolfi Gümnaasium, 10. kl), samuti Tallinna Reaalkooli õpilased Kaarel Hänni (10. kl), Carel Kuusk (10. kl), Oliver Nisumaa (11. kl) ja Andres Unt (11. kl).

Abilinnapea Arvo Sarapuu annab õpilastele üle nimelised medalid “Tallinn tänab”  koos tänukirja ja kingitusega.

Õpilasi juhendavad koolide aineõpetajad ja ülikoolide õppejõud. Aastaid on õpilased oma parimateks juhendajateks nimetanud Tallinna Reaalkooli füüsikaõpetajat Mart Kuurmet ja geograafiaõpetajat Piret Karu ning Gustav Adolfi Gümnaasiumi ja Tallinna Reaalkooli keemiaõpetajat Martin Saart.

Mitmendat aastat on oma kogemusi ja teadmisi edasi andnud nii Eesti kui ka välisülikoolide magistrid ja doktorandid, kes kooliaastatel edukalt olümpiaadidel osalesid. Gustav Adolfi Gümnaasium aga rakendab muuhulgas ka õpilasakadeemia põhimõtet – õpilased juhendavad õpilasi.

2014/15.õppeaastal osales Tallinnast Eesti-sisestel olümpiaadidel ligi 9000 õppurit. Sügisel algavad olümpiaadid koolides, talvel-kevadel võisteldakse ülelinnalistel ja -riigilistel ning kevadel-suvel rahvusvahelistel olümpiaadidel. Olümpiaadid 26–27 erinevas õppeaines annavad õpilastele lisateadmisi ja võimaldavad oma oskusi proovile panna. Rahvusvahelisteks olümpiaadideks komplekteeritakse võistkonnad õpilastest, kes on edukalt läbinud Eesti-sisesed olümpiaadid ning täiendavad võistlused.

Head Uudised GoodNews