1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Selgusid Tallinna parimad etteütluse kirjutajad
Selgusid Tallinna parimad etteütluse kirjutajad

Selgusid Tallinna parimad etteütluse kirjutajad

Tallinna parimad etteütluse kirjutajad on selgunudTallinna päeval kirjutas ligikaudu 200 keelehuvilist Tallinna Ülikoolis ülelinnalist eesti keele etteütlust, mis sel korral oli pühendatud Eduard Vilde 150. sünniaastapäevale.

Parima tulemuse saavutas Grete-Liis Paavo Tallinna Reaalkoolist.

Juba kolmandat ülelinnalist etteütlust korraldas Tallinna Linnavalitsus koostöös Tallinna Haridusameti, eesti keele õpetajate ainesektsiooni ja Eduard Vilde Muuseumiga.

Tallinna parimad etteütluse kirjutajad on selgunud2Etteütlust kirjutasid nii õpilased kui ka täiskasvanud, kes soovisid oma eesti keele oskust kontrollida ning ennast võistlusel proovile panna.

Oma loomingut dikteeris humoorikal moel kirjanik Eduard Vilde, keda kehastas Teater Variuse näitleja Peeter Kaljumäe. Etteütluse tekst oli esmapilgul küll lihtne, kuid kirjutama hakates tekkisid nii mõnelgi kohal algul kahtlused, selle järel vead ning arusaamine, et lihtsus polnud muud kui pettekujutlus.

Tallinna päeva parimad kirjutajad olid:

Grete-Liis Paavo (Tallinna Reaalkool)
Johanna Liisa Aimla (Tallinna Reaalkool)
Getter Ulla (Gustav Adolfi Gümnaasium)
Mikk Lahesalu (Tallinna Kuristiku Gümnaasium)
Õnnela Leedo Küngas (Ehte Humanitaargümnaasium), täiskasvanu
Carmen Katariina Sikk (Tallinna Järveotsa Gümnaasium)
Helena Väinmaa (Tallinna 32. Keskkool)
Stella Kruusimäe (Tallinna 21. Kool)
Grete Glaase (Kadrioru Saksa Gümnaasium)
Jane Leppmets (Pirita Majandusgümnaasium)
Saskia Puusaar (Vanalinna Hariduskolleegium)
Gerd Eston Sepp (Tallinna Õismäe Gümnaasium)
Anette Anslan (Gustav Adolfi Gümnaasium)
Jakob Juksaar (Tallinna Saksa Gümnaasium)
Krõõt Kaldre (Gustav Adolfi Gümnaasium)
Ann-Maria Ojavee (Tallinna 32. Keskkool)

Kuna Vilde oli väga mitmekülgne ja uuenduslik kirjanik, ei saanud ka temale pühendatud etteütlus olla eelmistega ühtemoodi. Nii said kohalolijad seekord kaasa elada kolmele võistkonnale, kes võtsid mõõtu Vilde-teemalisel viktoriinil.

Parimaks Vilde tundjaks osutus Tallinna 32. Keskkool, kes napsas Tallinna 21. Kooli ja Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi eest enamiku punkte.

Esmakordselt toimus ülelinnaline Tallinna-teemaline etteütlus 15. mail 2013, mil kirjanik Jan Kausi dikteeritud teksti kirjutas 220 inimest. Aastal 2014 dikteeris oma teksti Andrus Kivirähk ning kirjutajaid oli 250. Kaasa tegid nii (üli)õpilased kui ka töötavad täiskasvanud, nii eesti kui ka vene keele kõnelejad, nagu selgi korral.

Head Uudised GoodNews