1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna raamatukogudest saab laenutada spordi- ja liikumisvahendeid
Tallinna raamatukogudest saab laenutada spordi- ja liikumisvahendeid

Tallinna raamatukogudest saab laenutada spordi- ja liikumisvahendeid

Tallinna Keskraamatukogu spordivahendite kogu on täienenud uute spordi- ja liikumisvahenditega.

Uusi vahendeid hankides on raamatukogu silmas pidanud just noori, kes saavad nüüd laenata tõukeratast, rula ja kiivrit. Lisaks on valikus erinevad pallid, tasakaalulint, kompass, sammulugeja, pulsikell, lendavad taldrikud,  joogamatt, stepipink, hüpits, hantlid jpm.

Raamatukogust leiab osavust ja koordinatsiooni arendava Bassalo mängu, viimastel aastatel eestlaste südamed võitnud discgolfi ketaste komplektid ja kuulimängu petank. Spordivahendeid saab laenata Kalamaja, Kännukuke, Nurmenuku, Nõmme, Paepealse, Pelguranna ja Pirita raamatukogudest.

Spordivahendite laenutusteenuse eesmärgiks on innustada noori, samuti kõiki täiskasvanuid rohkem liikuma ja spordiga tegelema. Vähene kehaline aktiivsus ja ülekaalulisus noorte seas on muutunud Eestis üha tõsisemaks probleemiks. Raamatukogust spordivahendit laenates saab vahendit katsetada veendumaks, kas antud tegevus on sobiv ja kas vahendi ostmisesse tasub investeerida. Liikumismänge ja spordivahendeid tasub raamatukogust laenata sünnipäeva- või perepeol tegevuste korraldamiseks või sõpradega koos mängimiseks.

Spordivahendite laenutusteenust reklaamivateks modellideks on noored Liisa ja Alex, kes tegutsevad raamatukogu vabatahtlikena. Modelliks olnud Liisa arvates on väga tore, et selline teenus on raamatukogus olemas. Liisa ütleb: „See teenus on hea, sest siis sa ei pea raha raiskama, ning kui sa pole kindel, kas seda osta või mitte, võid proovida. Eriti meeldib, et saab laenata erinevaid palle.“

Tallinna Keskraamatukogu on spordi- ja liikumisvahendeid koju laenutanud alates 2014. aastast. Kõige enam on seni laenatud kõndimiskeppe, pulsikella, sammulugejat, jalg- ja võrkpall. Projekti „Rulast raamatuni on lühike maa“ toetab Hasartmängumaksu Nõukogu.

Spordi- ja liikumisvahendite nimekirja ja laenamise tingimused leiab Tallinna Keskraamatukogu veebilehelt. Spordivahendite kohalolu saab kontrollida e-kataloogist ESTER. Spordivahendi valimisel on abiks raamatukoguhoidja, kes soovitab ka spordi ja tervisliku toitumise alast kirjandust.  Teenuse kasutamiseks peab olema Tallinna Keskraamatukogu lugeja. Korraga saab laenata kuni kolm vahendit 21 päevaks ilma tagastustähtaja pikendamise võimaluseta. Teenus on tasuta. Raamatukogu paneb spordivahendi laenajatele ja noorte vanematele südamele, et vahendite kasutamisel tuleb kinni pidada ohutusnõuetest ning vajadusel kasutada turvavarustust.

Head Uudised GoodNews