1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna tänavune eelarve tähtsustab abi puuetega inimestele
Tallinna tänavune eelarve tähtsustab abi puuetega inimestele

Tallinna tänavune eelarve tähtsustab abi puuetega inimestele

Tallinna linna tänavune eelarve on läbi aegade suurim ning keskendub varasemast enam puuetega inimeste aitamisele. Oluliselt on suurenenud ka mitmed toetused.

„Tallinna linnas oleme sel aastal tõstnud olulisele kohale abivajajate toetamise ning neile mõeldud teenuste arendamise. Teenused ja toetused nähakse ette nii lastega peredele, eakatele, erivajadustega inimestele kui ka teistele abivajajatele,“ ütles abilinnapea Tõnis Mölder, kelle sõnul on eraldatud puudega inimese hooldaja toetuse maksmisele üle 2 267 000 euro.

„Sügava puudega inimeste hooldaja toetus tõusis 40 eurolt 100 eurole kuus ning raske puudega inimeste hooldaja toetus 30 eurolt 50 eurole kuus. Samuti tõusis puudega lapse toetus 76 eurolt 100 eurole ja lapsehoiuteenuse hüvitise määr 166 eurolt 173,5 eurole ühes kalendrikuus lapse kohta. Kaksikute sünni puhul makstakse sel aastal sünnitoetust varasema 640 euro asemel 1000 eurot pere kohta,“ loetles Mölder erinevate toetusmäärade tõuse linnavalitsuse kolmapäevasel pressikonverentsil.

Abilinnapea rõhutas, et lisaks toetuste määrade suurendamisele on selle aasta eelarves olulisel kohal teenuste arendamine ning kättesaadavuse parandamine. „Näiteks arendame ja suurendame teenusmahtusid sotsiaaltransporditeenusel, omaste hooldajate asendusteenusel ning sotsiaalvalve ehk nn häirenupu teenusel,“ ütles Mölder. „Mahukad investeeringud puudutavad ka Tondi ja Lasnamäe põhikoolide tervikrenoveerimist ning hooldustöötajate ja psühholoogide palgatõusu,” lisas abilinnapea.

Head Uudised GoodNews