1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TALLINNA TEADE I Talinna abilinnapea eakatele linlastele: pensionipäeval vältige pangaautomaatide järjekordi, kasutage võimalusel e-teenuseid
TALLINNA TEADE I Talinna abilinnapea eakatele linlastele: pensionipäeval vältige pangaautomaatide järjekordi, kasutage võimalusel e-teenuseid

TALLINNA TEADE I Talinna abilinnapea eakatele linlastele: pensionipäeval vältige pangaautomaatide järjekordi, kasutage võimalusel e-teenuseid

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriv abilinnapea Betina Beškina kutsub seoses homme, 3. aprillil pensionide väljamaksmisega kõiki eakaid järgima pangaautomaadist sularaha väljavõtmisel ettevaatusabinõusid ja kasutama võimalusel ühekordseid kindaid.

Abilinnapea Betina Beškina sõnul on arusaadav, et paljudel eakatel on harjumuspärane käia pensionipäeval poes ja võtta pangaautomaadist sularaha igapäevasteks vajadusteks. „Ent praeguses eriolukorras ei ole see ohutu. Soovitame kõigil eakatel kasutada linnaosa valitsuste pakutavaid võimalusi tellida kaupa eelisjärjekorras, tellida ise kaup koju e-teenusena või siis paluda lastel või usaldusväärsel lähedasel seda teha,“ rõhutas Beškina. „Juhul, kui tõepoolest ei ole teist võimalust ja peab minema sularahaautomaadi juurde ise, siis palun kasutage ühekordseid kindaid ja isikukaitsevahendeid, et nakatumisohtu vältida.“

Ühtlasi soovitab abilinnapea kõigil, kel vähegi võimalus, kasutama ka pangatehingute tegemisel e-teenuseid ja vajadusel paluda selleks laste või lastelaste abi ning kasutama pankade kõnekeskuste teenust ja telefoni teel nõustamist.

Linn koostöös e-Selveriga annab e-pood kauba tellimisel eelisjärjekorra Tallinna linna hoolekandetöötajatele tellimuste esitamisel. Selleks on edastatud Selverile meie hooldustöötajate kontaktid ning nende tellimused komplekteeritakse esmajärjekorras.

Nii saavad Tallinna linnaosade hallatavate asutuste koduteenuse osutajate hooldustöötajad tellida e-Selverist toidu- ja majapidamiskaupu koduteenuse klientidele koju.  

Niisamuti osutab linn koostöös Stockmanni kaubamajaga eriolukorras abi kriitilise abivajadusega ja isolatsiooni jäänud linlastele, kes muul viisil poest toitu ei saa.  Kauba eest tuleb ikka ise tasuda, kuid kohale toimetamine linna piires on tasuta.

Linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad annavad kaubatellimise võimalusest infot eriolukorras abivajavatele linlastele, kes ise kodust liikuma ei saa. Tegemist võib olla nii eaka kui ka üksikvanemaga, kes näiteks ei saa haige lapse kõrvalt kodust välja minna. Ent tegemist peab olema abivajajaga, kes tõesti muul moel ei saa poest toitu.

Isolatsiooni jäänud inimesed saavad abi küsida ka vabatahtlike platvormilt „Kogukond aitab“, kellega teevad koostööd linnaosavalitsused. Vabatahtlike võrgustiku abil saavad koroonaviirusesse nakatumise tõttu isolatsiooni jäänud elanikud küsida abi näiteks poe- ja apteegikaupade koju toomisel. Ent vabatahtliku kaasamine toimub üksnes abivajaja eelneval nõusolekul.

Head Uudised GoodNews