1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TALLINNA TEADE I Tallinn teostab puhastustöid eriolukorra tõttu intensiivsemalt
TALLINNA TEADE I Tallinn teostab puhastustöid eriolukorra tõttu intensiivsemalt

TALLINNA TEADE I Tallinn teostab puhastustöid eriolukorra tõttu intensiivsemalt

Eriolukorra tõttu on Tallinna linnas puhastustöid alustatud planeeritust varem, lisaks on puhastusgraafikud mitmekordistunud, et aidata kaasa tolmu ja viiruse leviku tõkestamisele.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on suurenenud tähelepanu all bussiootepaviljonid, kus tavapärasest võib olla rohkem inimesi. „Selleks on Tallinn oma koostööpartneritele andnud korralduse pesta bussiootepaviljonide pinke vähemalt üks kord päevas. Tallinna lepingupartner JCDecaux, kes omab osasid bussipaviljone, on juba ühe puhastusringi kõikidele paviljonidele peale teinud. Niisamuti jätkub Tallinna Linnatranspordi ASi ja Tallinna Transpordiameti hallatavate trammi- ja bussipeatuste pesu,“ rääkis Klandorf.

Abilinnapea sõnul on erimeetmetena võetud ette Tallinna parkides asuvad pingid, mida pestakse survepesuga. Lisaks pööratakse tähelepanu parkides lendprahi koristamisele.

Tänasel kriisikoosolekul said lisaks ka Tallinna linnaosad täiendava ülesande vaadata, kuidas kiirendada sisekvartaalsete tänavate puhastamist.

Puhastustöid teostatakse sõiduteedelt, kõnniteedelt, jalgratta- ja jalgteedelt, parklatest jm. Tööde läbiviimiseks on oluline, et rentslites paakunud mustuse eemaldamiseks on võimalik seda niisutada ning mustuse kokku kogumise järgselt on võimalik külmumisohtu kartmata teostada tänavapesu, vastasel juhul tekitavad koristustööd juurde hulgaliselt lenduvat tänavatolmu.

Seni, kuni jätkub naastrehvide kasutamine, toodetakse linnaruumi pidevalt peentolmu juurde, mistõttu vaatamata koristustöödele, ei ole aga võimalik tolmuvaba linnakeskkonda tagada. Tallinn kutsub üles autoomanikke, kes praegu kodus viibivad, talverehve ära vahetama. Igal aastal kogutakse 200–300 veoki kastitäit asfaldipuru, mis on linnatänavatele tekkinud naelrehvide kasutamisest.

Lõplik tänavakoristus teostataksegi siis, kui lõppeb naastrehvide kasutusaeg. Kui ootamatu lumi või miinuskraadid töid ei takista, lõppevad kevadised koristustööd pealinnas aprillikuu lõpuks.

Tänasel päeval teostab koristustöid 40 mehhanismi, sealhulgas 6 tänavapesuautot, lisaks 31 käsitööbrigaadi 74 inimesega. Möödunud nädala seisuga koguti kokku ligikaudu 2000 tonni pühkmeid.

Head Uudised GoodNews