1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Tehnikaülikool ja ITK sõlmivad koostööleppe
Tallinna Tehnikaülikool ja ITK sõlmivad koostööleppe

Tallinna Tehnikaülikool ja ITK sõlmivad koostööleppe

Foto: Pixabay

Ida-Tallinna Keskhaigla ja Tallinna Tehnikaülikool sõlmivad esmaspäeval koostööleppe, mis hõlmab ühistööd teadus-, arendus- ja loometegevuse ning õppetöö alal.

ITK juhatuse esimehe dr Ralf Allikvee ja TTÜ rektori Jaak Aaviksoo allakirjutatava lepingu eesmärgiks on luua alus rakendusuuringute, tehnoloogiasiirde, teadus-, arendus- ja loometegevuse ning õppetöö valdkondades ühiste huvide kindlaksmääramisel ja tegevuste kavandamisel.

Sõlmitav koostöölepe võimaldab paremini kasutada TTÜ infrastruktuuri ja teaduspotentsiaali patsientide ravis, sh taastusravis. TTÜ-s arendatavad tehnoloogiad nagu metalli 3D-printimine, antibakteriaalsed pinnakatted ja 3D-prinditavad materjalid, virtuaal-ja liitreaalsuse rakendused, taastusraviks sobivad robotid, proteesid ja eksoskeletonid võimaldavad oluliselt kiirendada taastumist töö-, spordi- või militaarvigastustest põhjustatud elukvaliteedi langusest.

Sõlmitav koostöölepe võimaldab paremini kasutada TTÜ infrastruktuuri ja teaduspotentsiaali patsientide ravis.

ITK on ka kuulsa Seppo Kliiniku mantlipärija. Arnold Seppo leiutatud titaanist fiksaatoreid arendati ja valmistati TPI Eksperimentaaltootmise Laboris.

Dr Ralf Allikvee: „Koostöö TTÜ-ga annab meile lisavõimalusi: oleme alati toetanud teaduspõhisust ja tehnilised lahendused on ka täna meditsiinis igapäevased. Koostöös tulevad meie poolt praktilised kogemused meditsiinis, TTÜ poolt innovatsioon ja kaasaegsed lahendused. See on mõlemale edendav ja patsientidele kasulik, kui professionaalne meditsiinitöötaja saab kasutada kõrgtehnoloogilisi lahendusi.“

Koostöös tulevad meie poolt praktilised kogemused meditsiinis, TTÜ poolt innovatsioon ja kaasaegsed lahendused.

Head Uudised GoodNews