1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Tervishoiu Kõrgkool saadab tööturule üle 250 uue tervishoiuvaldkonna töötaja ja alustab samal ajal vastuvõttu
Tallinna Tervishoiu Kõrgkool saadab tööturule üle 250 uue tervishoiuvaldkonna töötaja ja alustab samal ajal vastuvõttu

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool saadab tööturule üle 250 uue tervishoiuvaldkonna töötaja ja alustab samal ajal vastuvõttu

Homsest kuni nädala lõpuni toimuvad Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli suvised lõpuaktused, mil tööturule sisenevad uued õed, tegevusterapeudid, tervisedendajad, farmatseudid, hambatehnikud, hooldustöötajad, lapsehoidjad ja tegevusjuhendajad. Kokku lõpetab kõrgkooli 250 õppurit. Cum Laude lõpetab kõrgkooli 19 üliõpilast, tänukirjaga tunnustatakse 29 aktiivset õppurit.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis algab tänasest suvine vastuvõtt 11 erinevale õppekavale nii magistri-, rakenduskõrgharidus- kui ka kutseõppes. Esmakordselt toimub vastuvõtt ka uuele farmatseudi ingliskeelsele õppekavale ning Kohtla-Järvel tegevusterapeudi õppekavale.

Magistriõppe tasemel toimub vastuvõtt terviseteaduse õppekavale. Rakenduskõrgharidusõppes saab kandideerida õe, farmatseudi, optometristi, ämmaemanda, tervisedenduse, hambatehniku ja tegevusterapeudi õppekavadele. Kutseõppes on võimalik kandideerida hooldustöötaja, lapsehoidja ja hambaraviassistendi õppekavadele.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektori Ülle Ernitsa sõnul on hea meel tõdeda, et olenemata eriolukorrast on kõrgkool oma ülesandega hakkama saanud ning lõpetajad lõpetavad planeeritud ajal: “Kerge pole olnud kellelgi. Loetud tundidega tuli kogu kõrgkooli õppetöö ümber korraldada, kohanema pidid nii õppijad kui töötajad”. Ernits arvab, et Eesti haridusasutuste töötajad ja õppijad on selle aasta haridustegu: “Eriolukorras tulid välja ka meie tervishoiusüsteemi vajadused – vajame veelgi rohkem õdesid ja tasemeõppe läbinud hooldustöötajaid.”

Kõrgkooli õppeprorektor Ulvi Kõrgemaa tõdeb, et sellel aastal on Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolil, nagu ka teistel, kõik täiesti teistmoodi – ühe lõpuaktuse asemel on kümme ja sõbrad ning sugulased saavad õnnitlusi jagada veidi hiljem, mitte aktusel. “Aga virtuaalajastu arenguga on jällegi kõigil võimalik aktusele kaasa elada läbi interneti. Ja mis sobiks distantsõppe lõppu paremini, kui digiaktus,” sõnab Kõrgemaa. Ta lisab, et ometi on jäävad lõpetajate teadmised ja oskused, mis on endiselt head olenemata õppe või aktuse vormist: “Niisamuti on ka sisseastumisega – ikka virtuaalselt. Seega lõpetajatele kõrget lendu ja sisseastujatele head põrumist!”

Head Uudised GoodNews