1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna vanalinna päevad avatakse homme õhtul
Tallinna vanalinna päevad avatakse homme õhtul

Tallinna vanalinna päevad avatakse homme õhtul

Taavi Pukk ja Karl Vilhelm Valter

Tallinnas 36. korda peetavad vanalinna päevad avatakse 31. mai õhtul kell 20 kontserdiga Raekoja platsil.

Vanalinna päevade avasõnad ütlevad Kesklinna vanem Taavi Pukk ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilane Karl Vilhelm Valter, kes võitis hiljuti Eesti Televisiooni noorte teadussaate „Rakett 69“.

„Mul on väga hea meel, et Tallinna kultuuriaasta üks tippsündmusi saab avalöögi ühe särava noore inimese osalusel,“ ütles Taavi Pukk. „Karl Vilhelm esindab just sellist noort põlvkonda, kellele mõeldes me korraldame muuhulgas nii vanalinna päevi kui ka muid ettevõtmisi Kesklinnas – kõike seda, mis lubab linlastel end Tallinnas hästi tunda, oma keskkonda uuendada ja samas väärtuslikku alal hoida. Tänavune pealkiri „Noor vanalinn“ väljendab nende päevade mõtet väga hästi.“

4. juunini kestvate vanalinna päevade sündmused algavad kolmapäeva, 31. mai hommikupoolikul, kui kell 11 saab Jaani kirikus kuulata Vivaldi ja Pärdi muusikat. Järgmised kontserdid toimuvad kell 13 Estonias, kell 16 Hopneri majas ja kell 18.30 Gustav Adolfi Gümnaasiumi saalis ning neid juhatavad samuti Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lõpetajad, kellele kontsert on ühtlasi dirigeerimisosakonna lõpueksam. Kogu päevane programm kannabki pealkirja „Eksamid“, õhtune kontsert on aga „Pidu“ Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ja dirigent Tõnu Kaljustega. Kõik avapäeva kontserdid sünnivad Tallinna Kesklinna valitsuse, Nargenfestivali ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia koostöös ja need on tasuta.

Ühtekokku sisaldab 36. Tallinna vanalinna päevade programm enam kui 400 sündmust – kontserti, näitust, etendust, ringkäiku jpm. Üksikasjalikku kava sisaldab trükis, mida saab tasuta Tallinna turismiinfopunktist, linnavalitsuse või Kesklinna valitsuse infosaalist. Programmiga on võimalik tutvuda ka kodulehel http://vanalinnapaevad.ee/avaleht. Suurem osa sündmustest on külastajatele priid. Tasuliste ürituste piletid on müügil Piletilevis ja nende kohta saab lähemalt vaadata  SIIT.

Head Uudised GoodNews