1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tallinna vanalinnas toimuvad täna Keskaja Päevad
Tallinna vanalinnas toimuvad täna Keskaja Päevad

Tallinna vanalinnas toimuvad täna Keskaja Päevad

Foto: Pixabay

Tänasest pühapäevani toimuvad Tallinna vanalinnas XIX Keskaja Päevad, mil neljaks päevaks muutuvad Raekoja plats ja Niguliste kiriku ümbrus õitsvaks hansalinnaks.

Keskaja päevade hakatuseks toimub täna kell 17 avarongkäik Viru väravate juurest, seejärel toimub avatseremoonia Raekoja platsil ja õhtul on võimalus osaleda keskaegsel karnevalil Hopneri Majas.

Keskaja Päevade südameks on Meistrite Turg Raekoja platsil, samas pakutakse linnarahvale meeleolukaid kontserte ja keskaegset meelelahutust. Muusikalist külakosti toob ansambel Obscurus Orbis Lätimaalt, lisaks esinevad Raekoja platsil akrobaadid, tantsuansambel Rondo Danzante Saaremaalt, Lathyrus Odoratus jt.

Linnarahvale pakutakse meeleolukaid kontserte ja keskaegset meelelahutust.

Niguliste kiriku kõrval toimetab kõigil neljal päeval keskaja küla, kust leiab ka palju väliskülalisi. Kätt saab proovida erinevates keskaegsetes meistrikodades ja õpitubades, toimuvad osavus- ja jõumängud, väike rüütlikool, õpetusi jagavad mõõgavõitlejad ning antakse võimalus ka vibukütina täpsust proovida. Lisaks on kohal sepad, puusepad, ehitusmeistrid ja palju muud huvitavat.

Kätt saab proovida erinevates keskaegsetes meistrikodades ja õpitubades, toimuvad osavus- ja jõumängud, väike rüütlikool.

Laupäeval, 7. juulil toimub Niguliste kõrval asuval haljasalal Revali mõõgaturniir. Võistlejaid on saabumas Ukrainast, Valgevenest, Venemaalt, Soomest, Iisraelist. Võistlustel osalevad ka naisvõitlejad. 6. ja 7. juulil on õhtuti võimalik Katariina kirikus ja muinasjutuõhtutest Hopneri Majas keskaja muusikast osa saada. Toimub ka mitmeid ajaloomatku, kus tutvustatakse Tallinna vanalinna ajalugu.

Keskaja päevi korraldavad Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit ning Hopneri Maja.

Täpsem programm ja info SIIT!

Head Uudised GoodNews