1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinnas alustab sügisel tööd Eesti Rahvusvaheline Maja
Tallinnas alustab sügisel tööd Eesti Rahvusvaheline Maja

Tallinnas alustab sügisel tööd Eesti Rahvusvaheline Maja

Foto: Pixabay

Mainori eestvedamisel ning koostöös Tallinna linna ja EAS-ga alustab selle aasta oktoobris Ülemiste City-s tööd Eesti Rahvusvaheline Maja/International House of Estonia, kus linn hakkab pakkuma erinevaid teenuseid.

Abilinnapea Aivar Riisalu sõnul on Rahvusvahelise Maja eesmärgiks pakkuda välisspetsialistidele vajalikku infot ja teenuseid ühest kohast, et neil oleks võimalikult lihtne ja mugav Eestis kohaneda. „Nii näiteks hakkab Tallinna ettevõtlusamet pakkuma tulevast aastast ühel päeval nädalas ettevõtlusalast nõustamist Eestisse uussisserändajate ja samuti meile tagasipöördujate peredele,“ ütles Riisalu.

Tallinna ettevõtlusamet hakkab pakkuma tulevast aastast ühel päeval nädalas ettevõtlusalast nõustamist Eestisse uussisserändajate ja samuti meile tagasipöördujate peredele

Tallinna Perekonnaseisuamet pakub Rahvusvahelises Majas alates selle aasta oktoobrist elukohateate registreerimise ja igapäevase asjaajamisega seotud nõustamisteenust, olgu selleks siis haridusküsimused, transport, elukoht või vaba aja veetmine. Tallinna Linnakantselei hakkab Eesti Rahvusvahelises Majas jagama elukondlikku ja kultuurialast infot.

Maja töös osalevad ja erinevaid teenuseid pakuvad lisaks Tallinna linnale veel siseministeerium, Maksu- ja Tolliamet, Politsei- ja Piirivalveamet, Töötukassa ja Integratsiooni Sihtasutus. Maja alustab tööd 18. oktoobril.

Head Uudised GoodNews