1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinnas taasavati uuenduskuuri läbinud Politseiaed
Tallinnas taasavati uuenduskuuri läbinud Politseiaed

Tallinnas taasavati uuenduskuuri läbinud Politseiaed

Kalle Klandorf
Kalle Klandorf

Täna avati taas põhjalikult rekonstrueeritud Politseiaed, kus abilinnapea Kalle Klandorf käivitas uue veeinstallatsiooni ja tänas pargi ehitajaid.

Tallinna Kesklinna vanema Alar Nääme sõnul on Politseipark oluline puhkeala nii ümbruskonna elanikele kui ka kaugemalt tulnutele. „Siin asub korralik skatepark ja koerte jalutusväljak, mis meelitavad kohale hulgaliselt tänavaspordiga tegelevaid noori ning linlasi oma lemmikutega. Politseipargis asub ka treeningvahendite ala, mida samuti pidevalt kasutatakse. Keskne asend ja suur kasutusaktiivsus muudavad Politseipargi üheks linna atraktiivsemaks puhkealaks, millesse

Alar Nääme (paremal)
Alar Nääme (paremal)

investeerimine on igati õigustatud. Kui selgus, et suur osa pargi põlispuudest on jalutajatele ohtlikud ning vajavad väljavahetamist, otsustas linnavalitsus läheneda pargi korrastamisele konstruktiivselt ning tellis põhjaliku projekti selle muutmiseks kaasaegseks, nii visuaalseid elamusi pakkuvaks, kui erinevaid vabaajaveetmise viise võimaldavaks lõõgastussaareks,“ lisas Nääme.

Politseipark 3Pargiteede uuendamisel moodustati sisemistest käiguteedest poole kilomeetri pikkune jooksurada, mida saavad aastaringselt kasutada tervisesportlased. Mänguväljakutel vahetati amortiseerunud ning moraalselt vananenud atraktsioonid. Eemaldamist nõudnud haigete puude ja madalhaljastuse asemele istutati eelkasvatatud dekoratiivpuud ja erinevad põõsasvormid. Muidugi paigaldati ka uus pargimööbel ning eksterjööriga sobivad piirdeaiad. Tööd teostas Lemminkäinen Eesti AS.

Head Uudised GoodNews