1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tallinnas etendatakse tunnustatud tsirkusekunstnik Jani Nuutineni soololavastus „Un Cirque Plus Juste“.
Tallinnas etendatakse tunnustatud tsirkusekunstnik Jani Nuutineni soololavastus „Un Cirque Plus Juste“.

Tallinnas etendatakse tunnustatud tsirkusekunstnik Jani Nuutineni soololavastus „Un Cirque Plus Juste“.

Foto7, Circo Aereo
Foto: Circo Aereo

Oma lavastuses “Un Cirque Plus Juste” loob Jani Nuutinen igast täiesti tavalisena näivast argisest olukorrast ebatavalise. Läbivaks teemaks, millega etenduskunstnik dramaturgiliselt oma lavastuses tegeleb on adekvaatsus – adekvaatne kohalolu ning mäng objektidega. Ta mängib spetsiaalselt lavastuse jaoks loodud esemetega ülimalt detailipuhtalt ja peenetundeliselt, luues müstilise ja illusioone täis õhustiku, millesse saab kaasatud kogu ruum ja publik.

Lavastus “Un Cirque Plus Juste” on hea näide kaasaegsest tsirkusest, kus kohtuvad tugev dramaturgia, näitlejameisterlikkus, tsirkuse maagia ning professionaalsed tehnilised oskused.

Circo Aereo on loodud Jani Nuutineni ja Maksim Komaro poolt 1996. aastal. Just need 2 kunstniku panid aluse Soome kaasaegse tsirkuse kiirele rahvusvahelisele arengule. Jani Nuutinen on on lõpetanud 2001. aastal prantsuse tsirkusekooli Centre National des Arts du Cirque. Sellest ajast alates on ta resideerunud Prantsusmaal ning lavale toonud mitmeid lavastusi ning loonud ka lavakujundusi. 2005. aastal pälvis ta soome riikliku kunstipreemia. Jani Nuutineni tuntumad lavastused on tema 3 soololavastust, mida ta etendab ka ühtse triloogiana. Tallinnas etenduv “Un Cirque Plus Juste” on tema soolotriloogia teine lavastus.

Foto: Circo Aereo
Foto: Circo Aereo

Eesti publiku kokkupuude kaasaegse tsirkuse kui professionaalse teatrikunsti vormiga on vähene ning sageli arvatakse, et tegemist on lihtsakoelise meelelahutusega. Tegelikkuses on kaasaegne tsirkus palju enamat, mille eesmärk on meid ärgitada mõtlema.

“Un Cirque Plus Juste” lavastust etendatakse Tallinnas kolmel korral ehtsas tsirkuse telgis ehk kaasaegne tsirkuselavastus paigutatakse traditsioonilise tsirkuse toimumise keskkonda. Etenduse ajal saab telgis olema soe.

Etendus toimub 4.- 6. septembril, algusega kell 19.00 Kultuurikilomeetril. Sissepääs Kultuurikatla Aia väravate kõrvalt (Kalasadama 6)

Piletid on müügil Piletilevis.

Head Uudised GoodNews