1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. TALLINNAS JA MUNAMÄEL! Pärimusmuusikaansambel TRIO Soon/Piho/Lepasson astub taas publiku ette
TALLINNAS JA MUNAMÄEL! Pärimusmuusikaansambel TRIO Soon/Piho/Lepasson astub taas publiku ette

TALLINNAS JA MUNAMÄEL! Pärimusmuusikaansambel TRIO Soon/Piho/Lepasson astub taas publiku ette

TRIO Soon/Piho/Lepasson on omanäoline pärimusmuusikaansambel, mis ühendab kolme Võrumaa juurtega väikekandlemängijat. Sel nädalal astub trio pärast aastast pausi taas publiku ette, et tuua jõulueelsel hämaral ajal kuulajateni sügisesel prooviperioodil sündinud uudislooming.

Kontserdid toimuvad 15. detsembril kell 19.00 Tallinnas Vanalinna Muusikamajas kontserdisarja Reval Folk raames ja 16. detsembril kell 19.00 Võrumaal Haanjas Suure Muna kohvikus.

Trio viib kuulaja kergesse ja helgesse kõlamaailma. “Meie muusika on vaikne kuulamine, otsime rahulikku ja voolavat kulgemist, mis toetab argielu kiirustamises endaga kontakti jäämist,” ütlevad muusikud. Kontsertidel kõlavad nii pärimusmuusikast tõukunud omalooming kui ka traditsiooniliste pillilugude seaded.

Katrin Soon, Ann Maria Piho ja Kadri Lepasson on koos musitseerinud juba seitse aastat, otsides süvenemisega iidse väikekandle uudseid mänguvõimalusi. Möödunud aasta viis ühe trio liikme töö ja õpingutega seoses välismaale, kuid nüüd ollakse taas koos ja valmistatakse ette uue albumi materjali.

TRIO Soon/Piho/Lepasson mängib instrumentaalset kandlemuusikat, mis on leidnud oma publiku nii Eestis kui välismaal. 2016. aasta alguses ilmus trio esikplaat “Tempo di Vals”, mis oli nomineeritud Eesti etnomuusika auhinna Etnokulp parima albumi kategoorias.

Ansambli kodulehte näeb SIIT!

Head Uudised GoodNews