1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinnas toimub esmakordselt moodsa õppimise festival
Tallinnas toimub esmakordselt moodsa õppimise festival

Tallinnas toimub esmakordselt moodsa õppimise festival

Tallinna Haridusamet koos partneritega korraldab sel laupäeval, 20. oktoobril kella 11-16 kesklinna hariduskvartalis esimese moodsa õppimise festivali „iduEDU“. Festivali keskus asub Reaalkooli staadionil.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul toob eelseisev õppimise festival kokku parimad näited õppimisest nüüd ja tulevikus, uusima tehnoloogia ning arutelud kvaliteetse hariduse edendamisest. „Sadakonna pakutava õpitoa hulgast leiab kindlasti igaüks midagi sobivat. Festivalile on oodatud kõik huvilised üle Eesti – nii lapsed, nende vanemad, õpilased ja õpetajad, direktorid ja juhatajad kui ka lihtsalt hea hariduse sõbrad,“ sõnas abilinnapea. „Kingime üheskoos Eestile 100 moodsa õppimise töötuba.“

Nii saavad näiteks lasteaiaealised tegeleda robootikaga ja mängida koos isaga, neid ootab ka Jänku Juss. Õpilased saavad droone lennutada ja uurida, kuidas luua oma start-up ettevõtet. Õpetajad leiavad rohkesti ideid, kuidas lastel oleks huvitav õppida ja neil endil tore õpetada. Lapsevanemad saavad aimu, mida lapsed nutiseadmetes teevad ning õpivad ka ise üht-teist juurde. Direktoritel ja õppealajuhatajatel on võimalus kaasa rääkida hariduspoliitika teemadel. Töötubade loetelu leiab festivali kodulehel www.iduEDU.ee. Samas saab registreerida ka töötubadesse, kus see on vajalik.

Avatud on ka expo-ala, kus näeb rohkesti tehnoloogiat ja muud huvitavat, mida õppimisel-õpetamisel kasutada. Ei puudu ka põnevad võistlused lastele, loosiauhinnad ja üllatused. Festivalil osalemine on kõigile tasuta!

Haridusfestivali „iduEDU“ eesmärk on väärtustada kvaliteetset haridust kui õnneliku elu vundamenti, mille saavutamiseks pannakse seeme kasvama juba varases eas. Iga festivalil osaleja annab oma panuse idude targale kasvamisele ning uute edulugude tagant tõukamisele.

Head Uudised GoodNews