1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Tallinnas toimub loeng Harry Potterist
Tallinnas toimub loeng Harry Potterist

Tallinnas toimub loeng Harry Potterist

20. aprillil esineb Viru hotellis kirjanik Dmitri Bõkov loenguga “Grindelwald: Potteri-lugude uue tsükli saladused”.

Ürituse produtsendi Valeria Mihhailova sõnul toimub kohtumine lektooriumi “Prjamaja retš” (“Otsekõne”, Moskva) toel, mis on juba mitme aasta jooksul tegelenud intellektuaalse suunitlusega ajaveetmisvõimaluste arendamisega igas vanuses inimestele.

“Olete kunagi mõelnud, et Potteri-lood räägivad ka kultuuriajaloost ja kristlikust religioonist, uusima aja ajaloo juhtivatest jõududest ning pakub isegi lähenemisi tänapäeva poliitilise olukorra mõistmiseks?” küsib ta.

Loengule on kutsutud ka need inimesed, kelle emakeel on eesti keel, kuna pakutakse sünkroontõlget. Põhjus pole üksnes soov toetada kultuuride dialoogi universaalsete väärtuste üle, vaid ka püüdlus pakkuda seda, mis on tänapäeva vene kultuuris kõige parem ja huvitavam. Dmitri Bõkov on vaieldamatult üks tähelepanuväärsemaid inimesi tänapäeva Venemaa kultuuris. Luuletaja ja kirjanik, opositsiooniline ajakirjanik, loengupidaja ja kooliõpetaja paljastab Potteri-lugude saladusi ning annab ülevaate tänapäevasest lastekirjandusest, mida soovitatakse lugeda põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastel.

Head Uudised GoodNews