1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tallinnas toimub rahvusvaheline festival Laste Peterburi
Tallinnas toimub rahvusvaheline festival Laste Peterburi

Tallinnas toimub rahvusvaheline festival Laste Peterburi

11.17. veebruarini toimub Tallinnas X rahvusvaheline festival Laste Peterburi, mis pakub mitmekesist kultuuriprogrammi lastele ja noortele.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on festival Peterburi Kultuurikomitee iga-aastane projekt, mis toimub sel aastal koostöös Tallinna linnaga. „Tegemist on ainsa festivaliga, mis esitleb välismaal nii mitmekülgselt just lastele mõeldud vene loomingut. Festivalil saab Venemaa põhjapoolne pealinn tutvustada oma kogemusi, uuendusi ja traditsioone muusika-, kunsti- ja keelehariduse vallas,“ nentis Belobrovtsev. „Väga erinevaid kultüüriüritusi hõlmav programm pakub siinsele vaatajale ja festivali külastajale ainulaadse võimaluse tutvuda Peterburi kollektiivide kunstiliste saavutustega.“

Festivali raames on 11.17. veebruarini avatud Vene Kultuurikeskuses lastejoonistuste näitus „Armastan sind, Peetri loodu…“. Näitus tutvustab Peterburi kunstikoolide 714 aastaste õpilaste parimaid töid. Joonistused on valinud välja kogenud kunstnikud ja kunstiteadlased. Tööd on tehtud erinevates stiilides, žanrites ning tehnikates.

14. veebruaril kell 19.00 etendub Alexela Kontserdimajas muusikal „Helepunased purjed“ A. A. Brjantsevi nimelise Peterburi Riiklik Noorsooteatri esituses. Muinasjutuline haldjalugu fantaasiamaailmas – Maksim Dunajevski muusikal „Helepunased purjed“ Susanna Tsirjuki lavastuses on suunatud noortele. Lavastus on täis laule ja tantsunumbreid, lavakujundus, valguslahendus ja videoinstallatsioon annavad sellele erilise vaatemängulisuse. 

15. veebruaril kell 17.00 toimub Vene Kultuurikeskuses muusikaline programm „Kruvib!“ SmashBandi ja Marina Landa Laste Muusikateatri esituses. Džässorkester SmashBand koos Marina Landa Laste Muusikateatriga esitavad kontserdil populaarsete joonisfilmisarjade lastelauludest. Laste Muusikateater, mida juhivad ajakirjanik, tele- ja raadiosaadete juht ning helilooja Marina Landa ning lavastaja ja helilooja Sergei Vassiljev, asutati üle 20 aasta tagasi. SmashBand koosneb professionaalsetest muusikutest, kes mängivad Peterburi erinevates ansamblites nii rokki, folki kui džässi.

16. veebruaril kell 10.-14.00 toimuvad meistriklassid näitlejameisterlikkuses ja praktilised tunnid lastele ning teatristuudiote juhendajatele Vene Kultuurikeskuses ja Muusikateater Sakala Laululapsed ruumes (Sakala 23, Tallinn). Meistriklass hõlmab kahte osa – Jevgenia Latonina meistriklassi näitlemises ja Marina Landa praktilist tundi Tallinna laste teatristuudiote juhendajatele.  

17. veebruaril kell 12., 15. ja 17.00 lavastub Vene Teatri väikeses saalis „Pähklipureja“ Peterburi teatri Kukolnõi Format esituses. Lavastaja on Anna Viktorova, E. T. A. Hoffmanni muinasjutu „Pähklipureja ja Hiirekuningas“ motiividel. Lavastust E. T. A. Hoffmanni teose ainetel mängib Peterburi teater Kukolnõi Format, mis on euroopaliku kammerliku atmosfääriga autoriteater, mille on loonud lavastaja ja kunstnik Anna Viktorova.  

15.16. veebruaril esitletakse raamatuid „Mere ja maa vahel“ ja „Kalevala“ Solarise keskuse Apollo raamatupoes. Esitlusele tulevad luulekogumik „Mere ja maa vahel“ Mihhail Jasnovi tõlkes ja karjala-soome eepos „Kalevala“ Pavel Krusanovi ümberjutustusena. Kavas on kohtumine ka Eesti poetessi Leelo Tunglaga, kes on üks kogumiku „Maa ja mere vahel“ autoritest, samuti kirjastuse Detgiz direktrissi Alla Nasonovaga, kirjanik Pavel Krusanoviga ja kirjastuse Limbus Press direktrissi Olga Tublinaga. Luuletusi esitavad Vene Teatri näitlejad ja loositakse välja auhindu.

Head Uudised GoodNews