1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinnas toimub rahvusvaheline seminar lastekodu taustaga noortele
Tallinnas toimub rahvusvaheline seminar lastekodu taustaga noortele

Tallinnas toimub rahvusvaheline seminar lastekodu taustaga noortele

Eesti Asenduskodu Töötajate Liidu juhatuse esimees Meelis Kukk

Eesti Asenduskodu Töötajate Liit korraldab esmakordselt rahvusvahelise noorteseminari „Emotsionaalne side ja kuuluvustunne“ (Attachment, Belonging, Connection), mis toimub 16 – 21 aprill Tallinnas ja kuhu tuleb pea 40 noort 11 Euroopa riigist (Inglismaalt, Hollandist, Eestist, Bulgaariast, Maltalt, Taanist, Norrast, Horvaatiast ja Tsehhist).

Kõik seminaril osalevad noored on asenduskodu või perekonnas hooldamise taustaga. Seminari raames mõtestatakse lahti, mida individuaalse noore jaoks tähendab kuuluvustunne ja emotsionaalne side, milleks see elus vajalik on ning läbi milliste tegevuste seda saavutada.

Pakume koolitusel osalejatele turvalist keskkonda, kus jagada oma kogemusi ja väärtusi, ellusuhtumist ning koos avastada ‘positiivse mõtlemise’sügavamat tähendust.

Eesti Asenduskodu Töötajate Liidu juhatuse esimees Meelis lisab ka, et “tänapäeva haridussüsteem ei toeta noorte individuaalsust ning enese tundmaõppimist, enamasti suunatakse oma energiat enesetõestamisele väliste faktorite järgi ning samas ise ei olda enesega rahul. Eriti on asenduskodu noortel tihtipeale probleeme enese väärtustamisega. Kui me saame aga aru, et meie elu kvaliteet ei sõltu mitte asjade ja trofeede, tiitlite rohkusest, vaid meie sisemisest mõttemaailmast ja ellusuhtumisest, on meil lihtsam toime tulla erinevate väljakutsetega, suhestuda teiste inimestega ning teha elus asju, mis meile on päriselt olulised.”

Head Uudised GoodNews