1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tallinnas toimub rahvusvahelise folkloorifestivali Baltica eelfestival
Tallinnas toimub rahvusvahelise folkloorifestivali Baltica eelfestival

Tallinnas toimub rahvusvahelise folkloorifestivali Baltica eelfestival

 

Foto: Peeter Hütt

26. jaanuaril toimub Tallinnas Nõmme kultuurikeskuses Baltica eelfestival, mis toob kokku üle 300 pärimuskultuurikandja Tallinnast, Harjumaalt ja kaugemaltki. 

Tallinna eelfestival kannab pealkirja “Paavlipäeva pidu pealinnas”. Korraldaja ja peo perenaise Sandra Suurkase sõnul on oodata kogu päeva kestvat pidu, kus saab näha nii eesti, seto kui ka Eestis tegutsevate vähemusrahvuste pärimust. “Eelfestivalil osalevad lisaks eesti rühmadele ja pillimeestele ka tšuvaši, mordva, vene ja ukraina folklooriseltsid,” ütles Suurkask. 

“Murrame üheskoos talve selgroo – Paavlipäeva pidu pealinnas tõotab tulla üks mõnus päev täis omakandi ja kaugemate nurkade folkloori, uusi tutvusi, värskeid ideid ja toredaid äratundmisi. Samuti võib ühisele lauale midagi maitsvat kaasa võtta,“ kutsus Sandra Suurkask ka linnarahvast peole.

Baltica festival toimub 3-7. juulini Tartus, Sangastes, Iisakus ja Tallinnas ja kannab tunnuslauset “Igal linnul oma laul”. Selle kordamööda Eestis, Lätis ja Leedus toimuva festivali eesmärk on väärtustada oma rahva ehedat ajaloolist rahvapärimust kohalikul ja rahvusvahelisel tasandil ning hoida paikkondlike traditsioonide eripära. Baltica folkloorifestival on pikkade traditsioonidega pärimuspidu, mis pakub sisukat programmi ning toob kokku pärimuskultuurikandjaid mitmelt maalt. Eestis toimuvale Balticale on sel aastal oodata külalisi Indiast, Jordaaniast, Keeniast, Venemaalt, Sloveeniast, Lätist ja Leedust. Festivali kunstiline juht on Ingrid Rüütel. 

Paavlipäeva pidu pealinnas toimub Nõmme Kultuurikeskuses 26. jaanuaril algusega kell 13.30.

Head Uudised GoodNews