1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinnas toimus suur võimlemispidu
Tallinnas toimus suur võimlemispidu

Tallinnas toimus suur võimlemispidu

Võimlemispidu31. mail toimus Pirita Spordikeskuse velodroomil lastekaitsepäevale pühendatud XVII Tallinna võimlemispidu “Mäng”, mis tõi kokku 1924 võimlejat ja üle 4000 pealtvaataja. Võimlemispeo avasid Eesti Spordiseltsi Kalev tegevjuht Aleksander Tammert, Riigikogu kultuurikomisjoni esimees ja Eesti Võimlemisliidu president Laine Randjärv ning Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder.

“Pirita Spordikeskuse velodroomil on kolm päeva käinud intensiivne proovide aeg, mis täna kulmineerus vägeva peoga. On näha, et harrastusvõimlemine elab ja läheb korda paljudele. Kui täna võimleme veel siin Pirital, siis järgmisel aastal ootame kõiki suurele üle-eestilisele võimlemispeole Kalevi Keskstaadionil,” rääkis Eesti Spordiseltsi Kalev tegevjuht Aleksander Tammert.

XVII Tallinna võimlemispeo läbivaks teemaks oli mäng ja nii kehastusid kõik võimlemiskavades osalevad rühmad erinevateks tegelaskujudeks. “Näiteks väikesed mudilased esitasid jänesteks maskeerituna lõbusa porganditantsu.
Beebid ja väikelapsed aga mängisid erksates kostüümides linnukesi okstel. Niisamuti näitasid teisedki grupid, kuidas võimlemine ja mängurõõm käivad käsikäes,” sõnas XVII Tallinna Võimlemispeo “Mäng” projektijuht Lembe Laas.

Tallinna võimlemispeol osalesid erinevas vanuses võimlejad, kelle seas oli nii harrastajaid kui tippvõimlejaid. Kokku esitasid võimlejad 14 kava, mille õnnestumiseks andsid oma panuse 12 kavade autorit ja 216 treenerit. Peo pealavastajaks oli Eliisa Sokk.

“Meele teeb rõõmsaks, et 200 osalejaga peost on välja kasvanud ligi 2000 võimlejat kaasa haarav pidu, kuhu tahetakse tulla nii Tallinnast kui mujalt Eestist. Ainuüksi lasteaedasid osales tänavusel peol 38 ja selle üle on meil vaid hea meel,” lisas Laas.

Eesti Spordiselts Kalevi korraldatava Tallinna võimlemispeo eesmärgiks on tähistada lastekaitsepäeva ning propageerida võimlemist laste ja noorte hulgas. Ühtlasi on pidu eelsoojenduseks 2016. aastal toimuvale V Eestimaa
võimlemispeole “Hingelind”, kus osaleb ligi 7000 harrastusvõimlejat 25 000 inimese suuruse auditooriumi ees.

Head Uudised GoodNews